Besparen op advieskosten bij het afsluiten van mijn hypotheek

Het is mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder advieskosten. Het is een makkelijke manier om geld te besparen op het afsluiten van jouw hypotheek. Dit wordt ook wel execution only genoemd. Het houdt in dat de klant geen (hypotheek)advies wenst van de tussenpersoon. De klant geeft in dit geval aan 'ZELF Hypotheek Afsluiten' alleen de opdracht voor de administratieve afhandeling en bemiddeling van de door de klant aangewezen hypotheek. 'ZELF Hypotheek Afsluiten' voert deze opdracht dus voor je uit, maar geeft hierbij geen advies.

Kortom: de klant is dus zelf 100% verantwoordelijk voor de gemaakte keuzes. Het is namelijk zijn zelf gemaakte keuze van hypotheek en/of aanvullende producten. De tussenpersoon heeft je hierbij niet voorzien van enig advies.

Zijn er wettelijke verplichtingen?

Vanuit de wetgever is de tussenpersoon verplicht om bij iedereen die een execution only hypotheek wil afsluiten een kennis- en ervaringstoets af te nemen. 'ZELF Hypotheek Afsluiten' beoordeelt deze ook in jouw belang. Als 'ZELF Hypotheek Afsluiten' het inschat dat het niet verantwoord is op basis van de uitkomst van de toets, dan zal 'ZELF Hypotheek Afsluiten' niet overgaan tot bemiddeling.

Een Hypotheek afsluiten zonder advies iets voor jou?

Bekijk het Stappenplan

Aanmelden voor de zelftest

Direct regelen

Bel mij terug