Tiny house hypotheek afsluiten


Tiny house hypotheek afsluiten via ZELF hypotheek afsluiten

Waarom een tiny house?
Een tiny house is een unit dat niet groter is dan 50m2. Er zijn meerdere redenen om voor een tiny house te gaan. Veel mensen kiezen ervoor omdat ze goedkoper kunnen leven en zo geld besparen. Een andere reden is om duurzamer te willen leven. U bespaart geld, doordat een tiny house geen waterleiding, elektriciteitsnet of rioolaansluiting kan hebben. Het is uiteraard wel mogelijk om één van deze aansluitingen te nemen. Maar meestal wekken mensen zelf energie op en besparen ze zo op die kosten. Een tiny house is koste wat het kost een stuk goedkoper. Een bijkomend voordeel: u kunt een tiny house zelf ontwerpen en bouwen zoals u zelf wilt. Door te wonen in een tiny house leeft u bewuster en wordt uw ecologische voetafdruk verkleind.

Wat kost een tiny house?

Het hangt er vanaf of u een tiny house zelf wilt bouwen, of dat u een tiny house afgestemd op uw wensen laat bouwen. Daarom is de richtprijs voor een tiny house erg breed. Een tiny house kost ongeveer tussen de € 25.000,- en € 100.000,-.

Gaat u voor comfort en een mooi design tiny house met een luxe keuken en fijne badkamer, dan betaalt u daar behoorlijk wat voor. Of gaat u voor een tiny house van gebruikte materialen? Verder heeft u grond nodig waar u de tiny house kunt plaatsen. Deze grond kunt u kopen of huren.


Hoe financieer je een tiny house?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de koop van een tiny house te financieren. Dit kan met een persoonlijke lening, met een doorlopend krediet of een gepaste hypotheek.

• Een persoonlijke lening voor een tiny house

Bij een persoonlijke lening weet u precies waar u aan toe bent, omdat alles vast staat, zoals de looptijd en de rente die u moet betalen.

• Een doorlopend krediet voor een tiny house

Een doorlopend krediet is flexibeler. U kunt dan namelijk de afgeloste bedragen opnieuw opnemen, dit is vooral fijn wanneer u niet precies weet wat de kosten zullen zijn. Het nadeel van een doorlopend krediet is dat de rente flexibel is, hierdoor weet je niet precies wat je kwijt zal zijn aan rente.

• Een tiny house financieren met een hypotheek

We merken dat veel mensen die een hypotheek willen voor hun tiny house het lastig vinden om een geschikte hypotheekverstrekker te vinden. Zoals een tiny house bedoeld is om te leven met dingen die je echt nodig hebt zonder overbodige spullen, zo kan het ook met de tiny house hypotheek.

Mede dankzij de grote ervaring met tiny house hypotheken helpen wij graag steeds meer tiny house kopers aan een passende hypotheek!Enkele voorwaarden bij een Tiny house hypotheek

  • er moet een omgevingsvergunning voor bouwen zijn afgegeven
  • u moet eigenaar van de grond zijn (erfpacht ook toegestaan)


Belt u gerust even om te bespreken welke geldverstrekkers hypotheken verstrekken voor tiny houses. Onze hypotheekspecialisten kijken dan gewoon even met u mee. Ook kunt u zelf berekenen wat u maximaal kunt lenen om een tiny house te kopen.Bereken maximale hypotheek

Persoonlijk telefoongesprek
met onze hypotheekspecialist?
- GRATIS EN VRIJBLIJVEND -

Wilt u weten hoe het werkt? Of bent u benieuwd naar de tiny house financieringsmogelijkheden in uw situatie?
Stel uw vraag en bespreek uw situatie met één van onze hypotheekspecialisten. Wij nemen de tijd om uw vraag te beantwoorden.Hebt u liever dat wij u bellen? Geen probleem.

Ja, bel mij terug

wat zeggen klanten over
ZELF Hypotheek Afsluiten?


U leest hier enkele beoordelingen over ZELF Hypotheek Afsluiten (gepubliceerd door onze klanten).
Op verzoek van de klanten worden beoordelingen soms geanonimiseerd weergegeven. De klantervaringen zijn alle authentiek en met toestemming van de klant geplaatst!

Wij hebben de advisering en begeleiding van Henry zeer gewaardeerd. Iedere keer na een reactie van ons kwam zeer snel de deskundige reactie van Henry. We hadden ook een offertes opgevraagd bij andere partijen maar ik begrijp niet waarom anderen veel meer dan een veelvoud vragen dan bij zelf hypotheek afsluiten het geval is. Vooraf heb ik de toetst gedaan m.b.t. mijn ervaring en als je zelf durft en dit kan inbrengen dan heb je met deze partij een veel betere aanbieding dan je elders in de markt kunt behalen. Overigens bedoel ik met durf niet dat je een gok moet nemen. Als je het “examen” haalt dan is het echt niet nodig om een veel duurdere adviseur aan te stellen om de aanvraag verder door te zetten naar de hypotheek verstrekker. Heb je in het traject een of meerdere vragen dan wordt je bij deze partij zeer goed begeleid.

Andre, 24 juni 2022 om 19:20
Beoordeling: 10

Zeer prettige manier van zaken doen.

Dennis, 22 juni 2022 om 10:25
Beoordeling: 9

Zeer fijn, snel en vakkundig geholpen door Lester. Zo hebben we toch tegen een laag tarief onze hypotheek aan kunnen passen. Zeer tevreden!

Carin, 15 juni 2022 om 11:17
Beoordeling: 9

Zeer tevreden! We hebben via ZELF onze hypotheek bij Lloydsbank overgesloten naar Argenta. Het doorpakken verliep goed en vragen worden ongelooflijk snel en vakkundig beantwoord. Het geeft een fijn gevoel te weten dat Henry er gedurende het proces er goed bovenop zit. Ongekend goede service, wat ons betreft een aanrader! We zullen jullie in ons netwerk aanraden en ook onze volgende hypotheek gaat zeer zeker weer via ZelfHypotheekAfsluiten.nl

Henk, 13 juni 2022 om 08:13
Beoordeling: 10