De belangrijkste rente in de eurozone verder verlaagd

Deze week kwam ECB-president Mario Draghi met een verrassend bericht. De ECB heeft besloten om de belangrijkste rente in de eurozone te verlagen van 0,05 naar 0 procent. De ECB heeft hiermee de bedoeling om bestedingen in Europa te stimuleren. De ECB wil sparen onaantrekkelijk maken en het lenen en consumeren stimuleren.
Alternatief voor sparen: extra aflossen op jouw hypotheek

Door deze renteverlaging zal de rente op spaargeld met zekerheid ook verder dalen. Hoe kun je jouw spaargeld nu toch nog goed benutten? Een mogelijkheid: je kunt (extra) gaan aflossen op jouw hypotheek. Hierdoor haal je toch een behoorlijk rendement op jouw spaargeld. En je bespaart mogelijk ook nog eens op de belastingheffing op jouw spaargeld.


Extra bespaartip: regel zelf je hypotheek

Voor starters en doorstromers is het ook zeker interessant om eens te kijken naar de mogelijkheden om zelf de hypotheekaanvraag te regelen. Het is de moeite waard om je hierin eens te verdiepen. Wanneer je zelf je hypotheek regelt, bespaar je al snel 2.000 euro aan advieskosten.

Hoe kan ik zelf mijn hypotheek regelen?
Als je een hypotheek afsluit met advies, betaal je advieskosten. Het is echter ook mogelijk om een execution only hypotheek af te sluiten.

Je sluit dan een hypotheek af zonder advies en dus zonder advieskosten.

Je kunt zomaar 1.000 euro besparen door:
  • uit te zoeken wat je (financiële) mogelijkheden zijn
  • uit te zoeken welke hypotheek bij je past
  • zelf de benodigde gegevens aan te leveren bij Financieel Adviescentrum Nederland (FACN)Je kunt geld besparen door een hypotheek zelf af te sluiten. Je betaald dan geen advieskosten.
Kom via deze website alles te weten over dé nieuwe manier van geld besparen door een execution only hypotheek af te sluiten.

Benieuwd hoe het werkt?
Bekijk stappenplan


Wil je direct aan de slag?
Direct regelen