Wat kost een hypotheek eigenlijk?

Wij brengen 't in kaart.

Trots op hypotheekpeiling Consumentenbond: Goedkoopste Execution Only
Je bent hier:HomeOnze tarieven

Zelf een Hypotheek afsluiten.
Wat kost dat?


Wie wel eens geprobeerd heeft verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar te vergelijken, die weet dat onze markt een beetje een jungle is. Er zijn gewoon ontzettend veel variabelen, waardoor je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet.

Bij Zelf hypotheek afsluiten hebben we geprobeerd om zo veel mogelijk nutteloze informatie op te ruimen zodat je op basis van de gewenste looptijd, het te lenen bedrag en je inkomen een heel nuchtere vergelijking kunt maken.

We bieden de volgende pakketten: ​​​​​​

​​​​​​​

Execution only
+ online advies

Vanaf prijs:
​​​​​​​€ 790

Je weet zelf wat je wilt
​​​​​​​en krijgt online advies.


Je krijgt een digitaal adviesrapport én ondersteuning bij bemiddeling met de gekozen hypotheekverstrekker.


We regelen samen online
jouw nieuwe hypotheek.


Zo ben je zeker van een
foutloos en snel proces.


Execution Only hypotheek


Vanaf prijs:

€ 490


Jij maakt aan de hand van het online vergelijkingssysteem de keuze voor de hypotheek die je wilt afsluiten en krijgt bovendien een gratis actuele renteselectie. Vervolgens doen wij alleen de uitvoering (execution only), van het aanvragen van een offerte tot en met het ‘voeden’ van de notaris met de juiste gegevens. Je hoeft als het ware alleen nog maar te tekenen.


Uitgebreid
​​​​​​​hypotheekadvies met videocall

Vanaf prijs:

€ 975

​​​​​​​De naam zegt het al: je kiest hier voor volledige ondersteuning door een zeer ervaren hypotheekadviseur.

Op basis van één of meerdere videocalls wordt door ons een hypotheek-adviesrapport gemaakt wat je nodig hebt voor een hypotheek met advies.
Dit pakket is inclusief bemiddeling.

Niet echt ‘Zelf hypotheek afsluiten’ dus, maar wel een uitstekende oplossing als je alle rompslomp liever uit handen geeft en je goedkoop de hypotheek wilt regelen.

​​​​​​​

Eventuele bijkomende kosten

Geen verrassingen achteraf

Voor sommige hypotheken die een beetje buiten de standaard vallen (bijvoorbeeld een extra lening op een bestaande hypotheek, of een tweede hypotheek op hetzelfde huis) vragen we een extra vergoeding van € 100.

Daarnaast is in sommige gevallen sprake van serviceprovider-kosten om een specifieke hypotheek te kunnen afsluiten. In die gevallen rekenen we een extra vergoeding van € 100 tot € 175. In een enkel geval kan dit oplopen tot € 395. Vanzelfsprekend krijg je dat vooraf te horen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Indien je dit per se niet wilt betalen, dan laten we die aanbieders gewoon links liggen. Bedenk wel… deze op het eerste gezicht duurdere oplossingen zijn niet per se onvoordelig. Als er bijvoorbeeld maandelijks gunstige rentetarieven tegenover staan, kan het tóch interessant zijn om voor deze hypotheek te kiezen die eenmalig wat meer rekent. Lees hier meer uitleg over aanvullende kosten.


“Soms resulteren iets hogere
eenmalige kosten
in een meer gunstige
lagere maandelijke rente.”Soms extra kosten voor zelfstandig ondernemers

Omdat jouw aanvraag dan net even iets meer werk voor ons is


Een hypotheek aanvragen voor een zelfstandige is soms meer werk. Het beoordelen van jaarrekeningen kost extra tijd. De meeste geldverstrekkers vragen om externe inkomensverklaring, van bijvoorbeeld Raadhuys, Pentrax, Overviewz of Zakelijk Inkomen. Veel geldverstrekkers hebben afspraken gemaakt met één of meerdere externe partijen om op basis van het door hen gewenste acceptatiebeleid een inkomensverklaring af te geven. In dat geval brengen wij geen extra kosten in rekening, omdat dit ook voor ons werk bespaart. In sommige situaties waarbij de geldverstrekker zelf het toetsinkomen bepaalt, is het voor ons meer werk. Voor het het samen uitpluizen van je financiële situatie rekenen we dan zelfstandige opslag € 250.

Kom je er niet uit? We helpen graag.


Bespreek vrijblijvend je situatie met één van onze specialisten. Wij nemen de tijd om dit soort vragen te beantwoorden. Helemaal vrijblijvend en kosteloos. Je bepaalt helemaal zelf of je de hypotheek via ons regelt.

Jullie beoordeling telt!


In onze dienstverlening zijn wij altijd op zoek naar nieuwe en aanvullende mogelijkheden om onze klantenservice te verbeteren. Wij vinden het belangrijk om jouw ervaring te weten. Met de opgedane ervaringen, kunnen wij onze klantenservice, ons aanbod van verzekerings- en hypotheekproducten en onze diverse websites verder optimaliseren. Wij stellen het daarom zeer op prijs als je ons jouw klantervaring toestuurt.

Start je hypotheekdashboard Ik heb een vraag Chat met Lester
Direct advies nodig?