Hypotheek zonder adviesIn 7 heldere stappen.

Trots op hypotheekpeiling Consumentenbond: Goedkoopste Execution Only

Helemaal zelfstandig een hypotheek kiezen en afsluiten? Dat kan.


Wij geven je dan geen advies over de beste hypotheek voor jouw situatie, maar we begeleiden het gehele hypotheekaanvraagproces tot aan de notaris. Daarom heet zo’n oplossing ook: Execution Only (alleen de uitvoering). Doordat we geen advies geven, kost deze aanpak ons maar weinig tijd. En omdat we niet adviseren, dragen we bij ‘Execution Only’ ook geen aansprakelijkheid voor de keuzes die jij maakt. Daarom is deze manier van een hypotheek aanvragen voordelig: € 490. Zie voor meer details over de kosten ook onze pagina ‘Wat kost het’.

Een hypotheek zonder advies.
Hoe werkt dat?


Op deze pagina wordt in 7 stappen uitgelegd hoe een hypotheek zonder advies - ook wel execution-only genoemd - kan worden afgesloten.

Wat is de maximale hypotheek op je nieuwe huis?


Heb je een nieuw droomhuis op het oog? Dan wil je ook weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Bij ons kun je zelf jouw maximale hypotheek berekenen met je bruto jaarinkomen en dat van je
-eventuele- partner. Zo'n online berekening geeft je een idee van wat je kunt lenen.


Hoe verloopt zo'n aanvraag eigenlijk?

In 7 stappen naar je hypotheek.

Stap 1

Maak een gratis Zelf-account aan

Als je een account aanmaakt zit je nergens aan vast. Een Zelf-account is gratis en 100% vrijblijvend. Ook als je uiteindelijk een concept- of volledige hypotheekaanvraag instuurt, zit je nog nergens aan vast. Een definitieve hypotheekaanvraag zetten we pas door als je vanuit je account ons hier uitdrukkelijk opdracht voor geeft. En dat kan razendsnel!


Waarom een eigen account handig is:

 • Een heel handig vehicle om zelfs in je oriëntatiefase al een beeld te krijgen van je huidige en toekomstige situtatie, de kosten, etc. Door het beantwoorden van gerichte vragen, maak je een begin met het verzamelen van gegevens. Hierdoor krijgt Zelf een goed beeld van de situatie en kan hierdoor gericht op jouw situatie vragen stellen, informatie verstrekken en indien nodig adviseren.
 • Een persoonlijke hypotheekspecialist wordt aan jouw account toegewezen
 • Snellere doorlooptijd
 • Snellere reactietijd en persoonlijk en direct contact.
  Bijvoorbeeld, je krijgt direct een seintje als er een update is of als de verstrekker informatie van je nodig heeft.
  Dit versneld het hypotheekaanvraagproces enorm!
 • Je hypotheekaanvraag volg je in de hypotheekportal
 • Alle benodigde documenten eenvoudig uploaden.
 • Korte lijntjes met de aan jou gekoppelde hypotheekadviseur via de portal, whatsapp, mail of telefoon
 • Je betaalt pas als alles in kannen en kruiken is (finaal akkoord)


Stap 2

Vul het online aanvraagformulier in


Je vult het aanvraagformulier in. Uiteraard helpen wij je ook met al jouw vragen. Vanuit je account heb je direct contact met een aan jou toegewezen hypotheekspecialist. Ondertussen kunnen we een gratis renteselectie voor je doen en kunnen we op voorhand de voorwaarden van de beoogde geldverstrekker(s) toesturen, zodat je wel overwogen jouw keuze kunt maken.Stap 3

De haalbaarheid van jouw aanvraag en wensen wordt (gratis) beoordeeld


Je zit nog nergens aan vast. Wij beoordelen of jouw aanvraag en of je wensen haalbaar zijn. Zo nee, dan verneem je dit razendsnel van ons. Zo ja, dan is aan jou de keus of je ons de opdracht geeft om de hypotheek aan te vragen. Je krijgt dan in jouw account de overeenkomst van opdracht, waarin wij afspreken welke (renteaanbod) offerte en met welke voorwaarden, wij voor je gaan aanvragen.Stap 4

Doe de Kennis- en ervaringstoets


Het is belangrijk dat je voldoende kennis hebt over hypotheken en je eigen financiële huishouding om goede keuzes te kunnen maken. Dat vinden wij, de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en de wetgever belangrijk. Daarom moet iedereen bij het zelf regelen van een hypotheek de kennistest doen. Heb je de kennis-en ervaringstoets nog niet ingevuld? Dan moet dit nog even gebeuren. De toets bestaat uit ca. 20 meerkeuzevragen. Doe dat eerlijk en zorgvuldig. Let er op dat je de toets in één keer afmaakt; je kunt deze niet tussentijds opslaan. De toets duurt afhankelijk van je kennis ongeveer 5 tot 15 minuten.Stap 5

Acceptatie van de hypotheekaanvraag

Alle stukken zijn aangeleverd en de hypotheekaanvraag wordt ingeschoten bij de desbetreffende bank of financiële instelling. Aan hen de nobele taak om jouw aanvraag te beoordelen. Dit duurt gemiddeld 1 tot 5 werkdagen. Spannend moment, maar als je alles goed hebt aangeleverd, ben je vrijwel zeker van een gunstige uitslag!


Stap 6

Passeren bij de notaris - in sommige situaties niet nodig

Je hypotheek is goedgekeurd! Afhankelijk van je situatie, maak je een afspraak bij de notaris voor de overdracht en zet je jouw handtekening onder de hypotheekakte. Hierin staat dat je geld leent van de bank met het huis als onderpand.


Een afspraak bij de notaris niet altijd nodig
Bij een onderhandse opname is een bezoekje bij de notaris niet nodig. Ook bij het oversluiten van een hypotheek bij de huidige verstrekker is het in sommige gevallen niet nodig.


Stap 7

Factuurtje van Zelf hypotheek afsluiten
​​​​​​​

Je betaalt de vergoeding aan Zelf hypotheek afsluiten pas bij de notaris of na finaal akkoord.
Vanuit je Zelf-account krijg je van ons de factuur met het afgesproken bedrag.

Heb je advies nodig?


Dan raden we je aan om hulp te vragen aan één van onze hypotheekadviseurs. Dat is handig als je bijvoorbeeld wil weten welke hypotheek het beste bij je past of als je benieuwd bent of je een huis kan kopen zonder eigen geld. Wij zijn 100% onafhankelijk en bij ons heb je keuze uit 48 geldverstrekkers.


Waarom een hypotheekadviseur?


Als je een hypotheek afsluit, kan het zijn dat je een hypotheekadviseur nodig hebt. Deze weet alles over hypotheken. Met de kennis die hij heeft, helpt hij jou een hypotheek te vinden die bij je past. Dat hoeft niet, maar het kan wel. Onze adviseur kijkt naar je persoonlijke financiële situatie, nu en in de toekomst. Daarnaast kijkt hij met jou naar het huis dat je wil kopen en berekent jouw maximale hypotheek. Ook bespreekt hij met je of het interessant is om de huidige hypotheek mee te verhuizen of welke nieuwe hypotheekvorm en rentevorm bij jou passen.


Dit bespreekt een onafhankelijk hypotheekadviseur met je:

 • Wel of niet de huidige hypotheek meeverhuizen naar mijn nieuwe woning
 • De hoogte van de hypotheek en de maandlasten die hierbij horen
 • Hoelang je de rente wil vastzetten (de rentevastperiode)
 • De hypotheekvorm, zoals een Annuïteiten Hypotheek, Lineaire Hypotheek of een combinatie
 • Mogelijke verzekeringen
 • Wel of geen Nationale Hypotheek Garantie
  ​​​​​​​

Heb je zoiets van, dat weet ik allemaal wel?

Dan kun je ervoor kiezen om een hypotheek zonder advies te regelen. Het makkelijkste kun je dan een account aanmaken. Een account kost je niets, maar levert je een hoop gemak op!

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Onze hypotheekadviseur helpt je graag.


Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden met één van onze specialisten. Want wat het meest voordelig is hangt helemaal af van je huidige hypotheek. Heb je momenteel hoge hypotheekrente, dan is het mogelijk interessant om een nieuwe rente te kiezen als deze momenteel lager is. Maar ook de hypotheekvorm speelt een rol. Is deze lineair, annuïtair of aflossingsvrij? Onze hypotheekadviseurs nemen de tijd om jouw situatie door te nemen en je vragen te beantwoorden. Helemaal vrijblijvend en kosteloos. Je bepaalt helemaal zelf of je de hypotheek via ons regelt.

Let op: niet alleen de rente is belangrijk!

Je bent misschien geneigd om vooral te focussen op de laagste hypotheekrente. Maar duik ook goed in de kleine lettertjes van een nieuwe hypotheek. Passen de voorwaarden van de nieuwe hypotheek wel goed bij de huidige én toekomstige persoonlijke situatie?

Ben je benieuwd naar de actuele hypotheekrentes?

We gaan in eenvoudige stappen kijken wat je de hypotheekrente is voor je nieuwe hypotheek. Kies de gewenste hypotheekvorm etc en krijg inzage in de hypotheekrentes. Bekijk hier de actuele hypotheekrente.

0

jaar ervaring als dé hypotheekspecialist

0

hypotheekafsluiters
via dit platform

0

persoonlijke situaties om voor ons te kiezen

0

gemiddelde klantbeoordeling

Gratis account aanmaken Stel een vraag App met Lester
Of liever eerst contact?