Hypotheek afsluiten of aanpassen?Ontdek jouw situatie.

Trots op hypotheekpeiling Consumentenbond: Goedkoopste Execution Only

Zelf online een hypotheek aanpassen of afsluiten?


Je bent bezig met je hypotheek. Je oriënteert je wat kan. Daarom hebben we deze inspiratiepagina voor je opgezet met 12 situaties. Er zijn echter tal van mogelijkheden. Zit jouw vraagstuk er niet tussen? Dan komen we graag met je in contact. Afwijkende situaties zijn voor ons de kers op de taart. Dus schroom niet om ons je vraag te stellen. Geen vraag te dom of onlogisch.
En wees gerustgesteld, een antwoord op je vraag kost je hier geen cent.
Bij ons altijd onbeperkt support!

Op deze pagina vind je:


De mogelijk hypotheeksituaties:


1. Starter: ik ga mijn eerste huis kopen

Welkom op de woningmarkt! Ook als starter kun je zelf je hypotheek afsluiten. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden op de pagina ‘Zelf mijn eerste hypotheek afsluiten’. Liever gelijk met je hypotheek aan de slag? Maak een gratis account aan en je kunt direct aan het werk met je hypotheekaanvraag!


2. Doorstromer: ik ga mijn volgende huis kopen
Heb je al een huis en een hypotheek? Denk dan goed na over wat er allemaal kan. Je oude hypotheek aflossen en een nieuwe? Of heb je een goede hypotheek en wil je hem meenemen? Lees hier verder. Liever gelijk met je hypotheek aan de slag? Maak een gratis account aan start met je hypotheekaanvraag.


3. Oversluiten: ik wil mijn hypotheek oversluiten
Als je een dure hypotheek hebt en je wilt profiteren van een lagere rente, dan kun je je hypotheek oversluiten. Dit is niet gratis, maar kan wel je maandbedrag flink verlagen. Maak een gratis account aan en ga aan de slag met het 'oversluiten van je hypotheek‘.


4. Woning zonder hypotheek: ik wil de overwaarde van mijn huis vrijmaken

Met een eigen huis zonder hypotheek woon je als het ware in een grote zak met geld. Is het interessant om (weer) een hypotheek te nemen voor extra zakcentje? Maak een gratis account aan en ga aan de slag met de ‘consumptieve opname’.


5. Onderhandse opname: ik wil geld opnemen uit mijn hypotheek
Je kunt een extra hypotheekbedrag opnemen uit het deel dat je eerder al afgelost hebt. Of je hebt destijds de hypotheek hoger laten inschrijven, deze ruimte wil je nu benutten. Als zo’n ‘onderhandse opname’ niet boven de hypothecaire inschrijving uitkomt, hoef je niet naar de notaris. Maak een gratis account aan en ga aan de slag met je ‘onderhanse opname’.


6. Tweede inschrijving: ik wil náást mijn huidige hypotheek extra geld lenen

Als je huis genoeg waard is, kan het mogelijk zijn een tweede hypotheek te nemen. Bijvoorbeeld voor een verbouwing, zonnepanelen, betere isolatie of voor een vrije consumptieve besteding. Maak een gratis account aan en ga aan de slag met je ‘tweede hypotheek’.


7. Ik wil een overlijdensrisicoverzekering
Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) dient soms gekoppeld te worden aan een hypotheek. Het kan, ook als het niet verplicht is, verstandig zijn een ORV te regelen. Wij maken graag een gratis premievergelijk om voor u de beste ORV kiezen.


8. Verhuur: ik wil een verhuurhypotheek
Je hebt een pand die je verhuurt of wilt een pand kopen waar je zelf niet in gaat wonen? Als je het aanschaft om te verhuren, heb je een speciale hypotheek nodig. Het regelen van zo’n verhuurhypotheek kan ook gewoon online. Maak een gratis account aan en ga aan de slag met je ‘verhuurhypotheek’.


9. Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid: ik ga scheiden, wat te doen met de hypotheek
Ach, vervelend. Als jullie een gezamenlijke hypotheek hebben, moet je maatregelen nemen bij een scheiding/verdeling. Dat heeft vooral te maken met wie er aansprakelijk is. Maak een gratis account aan en ga aan de slag met het regelen van de ‘Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid’.

“Vanzelfsprekend behandelen

wij jouw informatie uiterst zorgvuldig,

en zullen we die nooit met iemand delen

die niet betrokken is bij het

hypotheek-aanvraagproces.”
10. Ik wil een hypotheek als zelfstandig ondernemer

Als ondernemer – ook als je nog maar kort bezig bent – kunnen we bij meerdere geldverstrekkers terecht. Onze hypotheekspecialisten kunnen je wél helpen. Maak een gratis ccount aan en ga aan de slag met je ‘hypotheek voor ondernemers’.


11. Ik wil een tiny house kopen
Je kiest voor een compacte woning. Nu nog een hypotheek die daarbij past. Gelukkig zitten wij boven op de marktontwikkelingen, waardoor wij je óók kunnen helpen met een tiny house hypotheek. Maak een gratis account aan en ga aan de slag met je 'tinyhouse hypotheek'.


12. Ik wil mijn hypotheek meenemen

Als je een fantastische hypotheek hebt, met een lage rente, en je wilt een nieuw huis kopen, dan kan het interessant zijn om je hypotheek voorwaarden mee te nemen. Maak een gratis account aan en ga aan de slag met het 'regelen van je meeneemhypotheek’.Mijn situatie is toch

net even iets anders...

Wat nu?


Wat als mijn situatie nét iets ingewikkelder is?


Het kan raar lopen in een mensenleven. Dan kom je soms op vragen waar geen standaardantwoord voor is. Nou heten wij wel ‘Zelf hypotheek afsluiten’, maar je hoeft het niet per se helemaal zelf uit te zoeken. We hebben een paar zeer ervaren hypotheekadviseurs die niks mooier vinden dan zich vastbijten in een complex hypotheekprobleem, en dan net zo lang schudden tot er een oplossing uitrolt. Sterker, wij zijn hartstikke blij als jij met een bijzondere vraag over hypotheken komt. Dat houdt ons werk boeiend!


Neem vooral contact met ons op!


Heb je vragen? Laat je adviseren, we helpen graag.


Onze specialisten nemen de tijd om je vragen te beantwoorden. Vrijblijvend en kosteloos,
je bepaalt helemaal zelf of je de hypotheek via ons regelt.

Gratis account aanmaken? Stel een vraag App met Lester
Of liever eerst contact?