Een ander
huis kopen?
Wij helpen je een handje.

Trots op hypotheekpeiling Consumentenbond: Goedkoopste Execution Only

Ik wil een ander huis kopen en nu?


Hoe ver je ook bent met je verhuisplannen, je kunt altijd wel extra hulp gebruiken. Want hoe eerder je op je nieuwe plek zit hoe beter, toch?


Bij het doorstromen naar een andere woning komt het een en ander kijken. Heb je al een huis en een hypotheek? Denk dan goed na over wat er allemaal kan. Wil je de oude hypotheek aflossen en sluit je een hele nieuwe hypotheek af? Of heb je momenteel een goede hypotheek en wil je die meenemen - of een deel ervan? Kies jouw situatie en bekijk wat je mogelijkheden zijn. Je kunt bij ons alle advies en tips krijgen wat er allemaal verder nog geregeld moet worden.

Wat is de maximale hypotheek op je nieuwe huis?


Heb je een nieuw droomhuis op het oog? Dan wil je ook weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Bij ons kun je zelf jouw maximale hypotheek berekenen met je bruto jaarinkomen en dat van je
-eventuele- partner. Zo'n online berekening geeft je een idee van wat je kunt lenen.


Al een goede hypotheek?
Verhuis je 'm dan gewoon mee.


Ga je een ander huis kopen en ben je tevreden over de hypotheekvorm en heb je een lage rente op je huidige hypotheek en ben je tevreden over de huidige hypotheekvorm? Mag je hypotheek dan ook mee naar je nieuwe huis? Bekijk de mogelijkheden over verhuisregeling voor hypotheken.Voordelen van Zelf hypotheek afsluiten

Onze voordelen voor jou op een rijtje:


 1. Alles wat je zelf kunt doen, bespaar je op de afsluitkosten.
 2. Je hypotheekaanvraag volg je in de hypotheekportal.
 3. Alle benodigde documenten eenvoudig uploaden.
 4. Korte lijntjes met de aan jou gekoppelde hypotheekadviseur via chat, whatsapp, mail of telefoon.
 5. Je betaalt pas als alles in kannen en kruiken is (finaal akkoord).

Voorkom dubbele lasten!
als het even kan...


Soms gebeurt het dat mensen een volgende woning al kopen voordat ze hun huidige woning al hebben verkocht. Als je dit ook van plan bent, is het goed om na te gaan of je dit - en hoelang - je dit financieel kunt bolwerken. Ga je verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Grote kans dat je straks dubbele lasten hebt. Soms kan je je lopende hypotheek tijdelijk omzetten naar aflossingsvrij, zodat je minder dubbele lasten hebt tijdens de bouw. Wil je hier meer over weten? Stel vrijblijvend al je vragen aan onze hypotheekadviseurs.

Heb je hypotheekadvies nodig?


Dan raden we je aan om hulp te vragen aan één van onze hypotheekadviseurs. Dat is handig als je bijvoorbeeld wil weten welke hypotheek het beste bij je past of als je benieuwd bent of je een huis kan kopen zonder eigen geld. Wij zijn 100% onafhankelijk en bij ons heb je keuze uit 51 geldverstrekkers.


Benieuwd hoe het werkt met hypotheekadvies? We leggen uit hoe het werkt en wat er allemaal bij komt kijken.

Waarom een hypotheekadviseur?


Als je een hypotheek afsluit, kan het zijn dat je een hypotheekadviseur nodig hebt. Deze weet alles over hypotheken. Met de kennis die hij heeft, helpt hij jou een hypotheek te vinden die bij je past. Dat hoeft niet, maar het kan wel. Onze adviseur kijkt naar je persoonlijke financiële situatie, nu en in de toekomst. Daarnaast kijkt hij met jou naar het huis dat je wil kopen en berekent jouw maximale hypotheek. Ook bespreekt hij met je of het interessant is om de huidige hypotheek mee te verhuizen of welke nieuwe hypotheekvorm en rentevorm bij jou passen.


Dit bespreekt een onafhankelijk hypotheekadviseur met je:

 • Wel of niet de huidige hypotheek meeverhuizen naar mijn nieuwe woning
 • De hoogte van de hypotheek en de maandlasten die hierbij horen
 • Hoelang je de rente wil vastzetten (de rentevastperiode)
 • De hypotheekvorm, zoals een Annuïteiten Hypotheek, Lineaire Hypotheek of een combinatie
 • Mogelijke verzekeringen
 • Wel of geen Nationale Hypotheek Garantie
  ​​​​​​​

Heb je zoiets van, dat weet ik allemaal wel?

Dan kun je ervoor kiezen om een hypotheek zonder advies te regelen. Het makkelijkste kun je dan een account aanmaken. Een account kost je niets, maar levert je een hoop gemak op!Als je een bod gaat doen

Bouwkundige keuring

Ben je enthousiast over het huis dat je hebt gezien, dan doe je misschien wel het liefst direct een bod. Want wat als iemand anders je voor is?


Toch is het verstandig nog even te wachten en het huis te laten controleren tijdens een onafhankelijke bouwkundige keuring. Want het huis kan er wel mooi uitzien, het moet technisch ook in orde zijn. Denk aan veilige elektra en geen houtrot en lekkages. Met een bouwkundige keuring voorkom je dat er achteraf onverwacht toch iets niet goed aan de woning blijkt te zijn.

Offerte aanvragen

Als je weet welk huis je wil kopen, kan jouw hypotheekadviseur een offerte voor je aanvragen. Hij vraagt je dan in elk geval naar de volgende gegevens:


 • Legitimatie
 • Inkomensgegevens (bijvoorbeeld een loonstrookje)
 • Taxatierapport

Via onze hypotheekadviseur krijg je van ons een offerte met een renteaanbod. De meeste offertes zijn standaard 3 maanden geldig. Wij verlengen dit automatisch en zonder kosten met 3 maanden als je jouw renteaanbod op tijd terugstuurt. Weet je vooraf dat je meer tijd nodig hebt? Geef even een seintje, dan kan er in veel situaties tot maximaal 12 maanden verlengd worden. Jouw hypotheekadviseur helpt je met bepalen welke geldigheidsduur* van de offerte je minimaal nodig hebt.

* De geldigheidsduur is de periode dat de offerte geldig is.

Volg je offerte-aanvraag online

Je hebt een huis gekocht, en nu? Nu moet er officieel een hypotheek worden aangevraagd. Vanuit je account volg je digitaal jouw hypotheekaanvraag en blijf je in contact met je hypotheekadviseur.

Het bod is akkoord. Wat nu?

Offerte tekenen

Klopt de informatie en ben je akkoord? Dan kan je het renteaanbod ondertekenen. Wij ontvangen dan van jou alle benodigde documenten via je account. Een volledige en juiste aanlevering van de documenten zorgt voor een snelle beoordeling van jouw aanvraag. Zodra wij alle documenten hebben ontvangen, beoordelen wij je aanvraag. Als alles akkoord is, sturen wij jou de definitieve hypotheekofferte van de gekozen geldverstrekker. Je hebt dan zekerheid dat de gevraagde hypotheek kan doorgaan. Kloppen de gegevens en ben je akkoord? Dan kan je de offerte ondertekenen en terugsturen. Jij maakt een afspraak met jouw notaris. Wij zorgen dat de juiste documenten bij jouw notaris komen voor de overdracht van de woning.


Je kan de benodigde documenten voor je hypotheekaanvraag ook digitaal ondertekenen. Veilig en verantwoord via iDIN. Hiervoor heb je wel een mijnZelf-account nodig.

Overdracht bij de notaris

Je hypotheek is goedgekeurd! Dan kan je jouw volgende huis officieel kopen. Maak een afspraak bij de notaris voor de overdracht. Dit betekent dat jij en de verkoper de leveringsakte ondertekenen. Hierin staat dat het huis nu van jou is. Ook zet je jouw handtekening onder de hypotheekakte. Hierin staat dat je geld leent van de bank met het huis als onderpand.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Onze hypotheekadviseur helpt je graag.


Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden met één van onze specialisten. Want wat het meest voordelig is hangt helemaal af van je huidige hypotheek. Heb je momenteel hoge hypotheekrente, dan is het mogelijk interessant om een nieuwe rente te kiezen als deze momenteel lager is. Maar ook de hypotheekvorm speelt een rol. Is deze lineair, annuïtair of aflossingsvrij? Onze hypotheekadviseurs nemen de tijd om jouw situatie door te nemen en je vragen te beantwoorden. Helemaal vrijblijvend en kosteloos. Je bepaalt helemaal zelf of je de hypotheek via ons regelt.

Let op: niet alleen de rente is belangrijk!

Je bent misschien geneigd om vooral te focussen op de laagste hypotheekrente. Maar duik ook goed in de kleine lettertjes van een nieuwe hypotheek. Passen de voorwaarden van de nieuwe hypotheek wel goed bij de huidige én toekomstige persoonlijke situatie?

Ben je benieuwd naar de actuele hypotheekrentes?

We gaan in eenvoudige stappen kijken wat je de hypotheekrente is voor je nieuwe hypotheek. Kies de gewenste hypotheekvorm etc en krijg inzage in de hypotheekrentes. Bekijk hier de actuele hypotheekrente.

0

jaar ervaring als dé hypotheekspecialist

0

hypotheekafsluiters
via dit platform

0

persoonlijke situaties om voor ons te kiezen

0

gemiddelde klantbeoordeling

Waar moet je zoal op letten als je een ander huis wilt kopen?


Er komt veel kijken bij het aankopen van een ander huis. Gelukkig heb je al ervaring met je eerdere woning. Uiteraard helpen wij je graag verder en vertellen je waar je in ieder geval op moet letten bij de samenstelling van de hypotheek voor je nieuwe huis.


Wij helpen je ook graag met vragen als:

 • Is het interessant om mijn huidige hypotheek - of een deel ervan - mee te nemen?
 • Hoeveel kan ik maximaal lenen?
 • Welke voorwaarden zijn belangrijk?
 • Welke geldverstrekker (keuze uit 51) heeft het beste aanbod voor mij?
 • Is Nationale Hypotheekgarantie (NHG) mogelijk in mijn situatie?
 • Hoelang duurt een hypotheekaanvraag van A tot Z?
 • Hoeveel bedragen de eventueel bijkomende kosten?
 • Hoeveel eigen geld heb ik nodig?
Start je hypotheekaanvraag Ik heb een vraag Chat met Lester
Direct advies nodig?