Wat is een execution only hypotheek

Is execution only
interessant voor mij?

Wat is execution only?

Een execution only hypotheek bestaat niet, het is meer een vertaling van een situatie. Als wordt gesproken over execution only bij het zelf afsluiten van een hypotheek, dan is dit het zelf afsluiten van een hypotheek zonder advies van een financieel adviseur.


Dit kan een mooie besparing zijn, omdat je dan geen (hoge) advieskosten hoeft te betalen aan de hypotheekadviseur. Voor een hypotheek afsluiten met advieskosten betaal je al snel € 2.000,-.

Wat is de maximale hypotheek op je nieuwe huis?


Heb je een nieuw droomhuis op het oog? Dan wil je ook weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Bij ons kun je zelf jouw maximale hypotheek berekenen met je bruto jaarinkomen en dat van je
-eventuele- partner. Zo'n online berekening geeft je een idee van wat je kunt lenen.


De website Wegwijs.nl besteedde onlangs aandacht aan execution only hypotheken. Op deze website worden wij ook genoemd als een aanbieder voor het zelf afsluiten van een hypotheek. Bij ons betaal je voor een execution only hypotheek slechts € 490,- aan bemiddelingskosten van offerte tot notaris. Dit betekent dus een besparing van ongeveer € 1.300,-


Bekijk het filmpje van de DFT: Tips bij het afsluiten van een execution only hypotheek.

​​​​​​​Wanneer is execution only interessant voor mij?

Execution only is interessant voor jou:

 • als je voldoende kennis hebt over verschillende hypotheken, fiscale vereisten en over de hypotheek die je af wilt sluiten
 • als je al betaald hebt voor een compleet advies en besluit zelf de hypotheek af te sluiten
 • als je veel geld wilt besparen bij het afsluiten van een hypotheek
 • als je zelf verantwoordelijk wilt zijn voor de keuze van je hypotheek en als je ook de gevolgen daarvan in kunt schatten
 • (ook) wanneer je starter bent op de woningmarkt
  Om voor rente-aftrek in aanmerking te komen voor nieuwe hypotheken, heb je keuze uit een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Het voordeel is dat het ZELF regelen van je hypotheek dan veel makkelijker is. Veel starters kiezen ervoor om zelf de hypotheek te regelen zonder hypotheekadvies. Maar ook als je al eerder een woning hebt gekocht kun je een hypotheek afsluiten op basis van Execution Only.


Wat is belangrijk om te weten bij het kiezen voor ‘execution only’ ?

Het is belangrijk om te weten dat als je kiest voor ‘execution only’ je geen advies krijgt van een hypotheek adviseur.

 • Wij bemiddelen alleen in het tot standkomen van een overeenkomst tussen jou en de verzekeraar, de bank of een andere aanbieder van financiële producten. Hierbij hebben wij een inspanningsverplichting, geen resultaatverplichting.
 • Je ontvangt van ons alle informatie van de door jou gekozen aanbieder.
 • We geven geen advies en we kijken niet naar andere en/of betere oplossingen en voorwaarden.
 • Wij zijn ook niet aansprakelijk als achteraf blijkt dat de gekozen hypotheek niet aansluit bij je persoonlijke situatie.
 • Wij informeren niet over de eventuele fiscale gevolgen bij het afsluiten van je hypotheek.


Hoe gaat het afsluiten van een ‘execution only’ hypotheek?

Als je besluit om zelf een hypotheek af te sluiten via ‘execution only’ is de eerste stap:Online je hypotheek afsluiten zonder advies?

Ja, ik kies voor ‘execution only’
Kom je na het lezen van de bovenstaande informatie tot de conclusie dat een execution only hypotheek geschikt is voor jou? Dan kun je via de onderstaande knop starten met de aanvraag van je execution only hypotheek.


Heb je advies nodig?


Dan raden we je aan om hulp te vragen aan één van onze hypotheekadviseurs. Dat is handig als je bijvoorbeeld wil weten welke hypotheek het beste bij je past of als je benieuwd bent of je een huis kan kopen zonder eigen geld. Wij zijn 100% onafhankelijk en bij ons heb je keuze uit 51 geldverstrekkers.


Waarom een hypotheekadviseur?


Als je een hypotheek afsluit, kan het zijn dat je een hypotheekadviseur nodig hebt. Deze weet alles over hypotheken. Met de kennis die hij heeft, helpt hij jou een hypotheek te vinden die bij je past. Dat hoeft niet, maar het kan wel. Onze adviseur kijkt naar je persoonlijke financiële situatie, nu en in de toekomst. Daarnaast kijkt hij met jou naar het huis dat je wil kopen en berekent jouw maximale hypotheek. Ook bespreekt hij met je of het interessant is om de huidige hypotheek mee te verhuizen of welke nieuwe hypotheekvorm en rentevorm bij jou passen.


Dit bespreekt een onafhankelijk hypotheekadviseur met je:

 • Wel of niet de huidige hypotheek meeverhuizen naar mijn nieuwe woning
 • De hoogte van de hypotheek en de maandlasten die hierbij horen
 • Hoelang je de rente wil vastzetten (de rentevastperiode)
 • De hypotheekvorm, zoals een Annuïteiten Hypotheek, Lineaire Hypotheek of een combinatie
 • Mogelijke verzekeringen
 • Wel of geen Nationale Hypotheek Garantie
  ​​​​​​​

Heb je zoiets van, dat weet ik allemaal wel?

Dan kun je ervoor kiezen om een hypotheek zonder advies te regelen. Het makkelijkste kun je dan een account aanmaken. Een account kost je niets, maar levert je een hoop gemak op!

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Onze hypotheekadviseur helpt je graag.


Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden met één van onze specialisten. Want wat het meest voordelig is hangt helemaal af van je huidige hypotheek. Heb je momenteel hoge hypotheekrente, dan is het mogelijk interessant om een nieuwe rente te kiezen als deze momenteel lager is. Maar ook de hypotheekvorm speelt een rol. Is deze lineair, annuïtair of aflossingsvrij? Onze hypotheekadviseurs nemen de tijd om jouw situatie door te nemen en je vragen te beantwoorden. Helemaal vrijblijvend en kosteloos. Je bepaalt helemaal zelf of je de hypotheek via ons regelt.

Let op: niet alleen de rente is belangrijk!

Je bent misschien geneigd om vooral te focussen op de laagste hypotheekrente. Maar duik ook goed in de kleine lettertjes van een nieuwe hypotheek. Passen de voorwaarden van de nieuwe hypotheek wel goed bij de huidige én toekomstige persoonlijke situatie?

Ben je benieuwd naar de actuele hypotheekrentes?

We gaan in eenvoudige stappen kijken wat je de hypotheekrente is voor je nieuwe hypotheek. Kies de gewenste hypotheekvorm etc en krijg inzage in de hypotheekrentes. Bekijk hier de actuele hypotheekrente.

0

jaar ervaring als dé hypotheekspecialist

0

hypotheekafsluiters
via dit platform

0

persoonlijke situaties om voor ons te kiezen

0

gemiddelde klantbeoordeling

Start je hypotheekaanvraag Ik heb een vraag Chat met Lester
Direct advies nodig?