Execution only hypotheek afsluitenWat is een execution only hypotheek?

Een execution only hypotheek bestaat niet, het is meer een vertaling van een situatie. Als wordt gesproken over execution only bij het zelf afsluiten van een hypotheek, dan is dit het zelf afsluiten van een hypotheek zonder advies van een financieel adviseur.

Dit kan een mooie besparing zijn, omdat je dan geen (hoge) advieskosten hoeft te betalen aan de hypotheekadviseur. Voor een hypotheek afsluiten met advieskosten betaal je al snel € 2.000,-.

Ook de website Wegwijs.nl besteedde onlangs aandacht aan execution only hypotheken. Op deze website worden wij ook genoemd als een aanbieder voor het zelf afsluiten van een hypotheek. Bij ons betaal je voor een execution only hypotheek slechts € 490,- aan bemiddelingskosten van offerte tot notaris. Dit betekent dus een besparing van ongeveer € 1.300,-Bekijk het filmpje van de DFT: Tips bij het afsluiten van een execution only hypotheek.

Wanneer is execution only interessant voor mij?

Execution only is interessant voor jou:
 • als je voldoende kennis hebt over verschillende hypotheken, fiscale vereisten en over de hypotheek die je af wilt sluiten
 • als je al betaald hebt voor een compleet advies en besluit zelf de hypotheek af te sluiten
 • als je veel geld wilt besparen bij het afsluiten van een hypotheek
 • als je zelf verantwoordelijk wilt zijn voor de keuze van je hypotheek en als je ook de gevolgen daarvan in kunt schatten
 • (ook) wanneer je starter bent op de woningmarkt
  Om voor rente-aftrek in aanmerking te komen voor nieuwe hypotheken, heb je keuze uit een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Het voordeel is dat het ZELF regelen van je hypotheek dan veel makkelijker is. Veel starters kiezen ervoor om zelf de hypotheek te regelen zonder hypotheekadvies. Maar ook als je al eerder een woning hebt gekocht kun je een hypotheek afsluiten op basis van Execution Only.


Wat is belangrijk om te weten bij het kiezen voor ‘execution only’ ?

Het is belangrijk om te weten dat als je kiest voor ‘execution only’ je geen advies krijgt van een hypotheek adviseur.
 • Wij bemiddelen alleen in het tot standkomen van een overeenkomst tussen jou en de verzekeraar, de bank of een andere aanbieder van financiële producten. Hierbij hebben wij een inspanningsverplichting, geen resultaatverplichting.
 • Je ontvangt van ons alle informatie van de door jou gekozen aanbieder.
 • We geven geen advies en we kijken niet naar andere en/of betere oplossingen en voorwaarden.
 • Wij zijn ook niet aansprakelijk als achteraf blijkt dat de gekozen hypotheek niet aansluit bij je persoonlijke situatie.
 • Wij informeren niet over de eventuele fiscale gevolgen bij het afsluiten van je hypotheek.


Hoe gaat het afsluiten van een ‘execution only’ hypotheek?

Als je besluit om zelf een hypotheek af te sluiten via ‘execution only’ is de eerste stap:

Online je hypotheek afsluiten?

Ja, ik kies voor ‘execution only’
Kom je na het lezen van de bovenstaande informatie tot de conclusie dat een execution only hypotheek wel geschikt is voor jou? Dan kun je via de onderstaande knop starten met de aanvraag van je execution only hypotheek.

Direct regelen


Nee, ik kies niet voor ‘execution only’
Kom je na het lezen van de bovenstaande informatie op deze website tot de conclusie dat een execution only hypotheek niet geschikt is voor jou? Dan kun je via onderstaande knop starten met de aanvraag van je hypotheek met ondersteuning van een erkend hypotheekadviseur.

Hypotheek met advies