Ik wil een tweede inschrijvingWat moet ik allemaal regelen?

Trots op hypotheekpeiling Consumentenbond: Goedkoopste Execution Only

Ik wil een 2e inschrijving op mijn hypotheek. Hoe zit dat precies?


Een tweede inschrijving betekent dat je een deel van de overwaarde van je woning opneemt en hiervoor een 2e hypotheek afsluit. Hiervoor kun je een account aanmaken, zodat je de hypotheekwensen in kaart kunt brengen en de benodigde stukken kunt aanleveren. Is alles helder en kan de 2e hypotheek worden aangevraagd? Dan gaan we hem voor je indienen en wordt je in je portal op de hoogte gehouden van de aanvraag.

Moet ik notariskosten betalen bij het verhogen van mijn hypotheek?


Als het om een tweede hypotheek gaat, moet deze inderdaad worden gepasseerd bij de notaris. Voor het afsluiten hiervan ben je dus ook notariskosten verschuldigd.


Bij een onderhandse opname is dat niet het geval. Benieuwd naar de verschillen tussen onderhandse opname en 2e inschrijving?
Regel eenvoudig je 2e inschrijving

Onze voordelen voor jou op een rijtje:


 1. Alles wat je zelf kunt doen, bespaar je op de afsluitkosten.
 2. Je hypotheekaanvraag volg je in de hypotheekportal.
 3. Alle benodigde documenten eenvoudig uploaden.
 4. Korte lijntjes met de aan jou gekoppelde hypotheekadviseur via chat, whatsapp, mail of telefoon.
 5. Je betaalt pas als alles in kannen en kruiken is (finaal akkoord).

Reviews van onze klanten


Natuurlijk laten we graag weten waar we goed in zijn. Maar nog liever laten we onze klanten zelf aan het woord. Lees en bepaal zelf of je via ons jouw hypotheekzaken regelt. Alle 597 klantervaringen zijn authentiek en met toestemming van de klant geplaatst.


Heb je advies nodig?


Dan raden we je aan om hulp te vragen aan één van onze hypotheekadviseurs. Dat is handig als je bijvoorbeeld wil weten welke hypotheek het beste bij je past of als je benieuwd bent of je een huis kan kopen zonder eigen geld. Wij zijn 100% onafhankelijk en bij ons heb je keuze uit 51 geldverstrekkers.


Waarom een hypotheekadviseur?


Als je een hypotheek afsluit, kan het zijn dat je een hypotheekadviseur nodig hebt. Deze weet alles over hypotheken. Met de kennis die hij heeft, helpt hij jou een hypotheek te vinden die bij je past. Dat hoeft niet, maar het kan wel. Onze adviseur kijkt naar je persoonlijke financiële situatie, nu en in de toekomst. Daarnaast kijkt hij met jou naar het huis dat je wil kopen en berekent jouw maximale hypotheek. Ook bespreekt hij met je of het interessant is om de huidige hypotheek mee te verhuizen of welke nieuwe hypotheekvorm en rentevorm bij jou passen.


Dit bespreekt een onafhankelijk hypotheekadviseur met je:

 • Wel of niet de huidige hypotheek meeverhuizen naar mijn nieuwe woning
 • De hoogte van de hypotheek en de maandlasten die hierbij horen
 • Hoelang je de rente wil vastzetten (de rentevastperiode)
 • De hypotheekvorm, zoals een Annuïteiten Hypotheek, Lineaire Hypotheek of een combinatie
 • Mogelijke verzekeringen
 • Wel of geen Nationale Hypotheek Garantie
  ​​​​​​​

Heb je zoiets van, dat weet ik allemaal wel?

Dan kun je ervoor kiezen om een hypotheek zonder advies te regelen. Het makkelijkste kun je dan een account aanmaken. Een account kost je niets, maar levert je een hoop gemak op!


Volg je offerte-aanvraag online

Je hebt een 2e inschrijving ingeschoten, en nu? Deze gaan we dan officieel voor je aanvragen. Vanuit je account volg je digitaal jouw aanvraag en blijf je in contact met je hypotheekadviseur.

Benieuwd naar de mogelijkheden
van een tweede inschrijving?
​​​​​​​Onze hypotheekadviseur helpt je graag.


Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden met één van onze specialisten. Want wat het meest voordelig is, hangt helemaal af van je hypotheek. Onze hypotheekadviseurs nemen de tijd om jouw situatie door te nemen en je vragen te beantwoorden. Helemaal vrijblijvend en kosteloos. Je bepaalt helemaal zelf of je de 2e inschrijving via ons regelt.

0

jaar ervaring als dé hypotheekspecialist

0

hypotheekafsluiters
via dit platform

0

persoonlijke situaties om voor ons te kiezen

0

gemiddelde klantbeoordeling

Start je hypotheekaanvraag Ik heb een vraag Chat met Lester
Direct advies nodig?