Ik wil mijn hypotheek verhogenHoe werkt dit?

Trots op hypotheekpeiling Consumentenbond: Goedkoopste Execution Only

Ik wil mijn hypotheek verhogen. Kan dat?


Wil je jouw hypotheek verhogen voor een verbouwing? Of heb je extra geld nodig voor een grote uitgave? Of wil je geld opnemen om je kinderen te helpen? Je kunt op twee verschillende manieren je hypotheek verhogen. Dit hangt af van je persoonlijke situatie.

Onderhands verhogen

Als jouw hypotheek bij de notaris hoger ingeschreven staat dan het bedrag wat je nu leent, dan kun je jouw hypotheek verhogen tot het bedrag waarvoor je hypotheek ingeschreven staat. Dit noemen we onderhands verhogen. Het voordeel is dat je voor het verhogen van je hypotheek niet opnieuw naar de notaris hoeft.


Tweede hypotheek afsluiten

Heb je bij het afsluiten van je bestaande hypotheek niet gekozen voor een 'hogere inschrijving'? Dan staat jouw hypotheek niet hoger ingeschreven. Een onderhandse opname is dan alleen mogelijk tot de hoogte van de oorspronkelijke hoofdsom van je hypotheek. Hetgeen je in de tussentijd hebt afgelost, kun je nu dus opnieuw onderhands verhogen (bij de meeste geldverstrekkers). Wil je extra verhogen? Dan is dit onderhands niet mogelijk, maar het is misschien wel mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten. Hiervoor moet je wel naar de notaris om een nieuwe hypotheekakte op te laten maken. Je betaalt hiervoor notaris- en inschrijvingskosten. Lees hier alles over het afsluiten van een 2e hypotheek.

Kom je er niet uit? We helpen graag.


Bespreek vrijblijvend je situatie met één van onze specialisten. Wij nemen de tijd om dit soort vragen te beantwoorden. Helemaal vrijblijvend en kosteloos. Je bepaalt helemaal zelf of je de hypotheek via ons regelt.

Start je hypotheekaanvraag Ik heb een vraag Chat met Lester
Direct advies nodig?