Ik wil mijn huis verbouwen of verduurzamenWat zijn handige tips?


Maak van je huis weer een leefhuis


Je hebt vast wel eens om je heen gekeken of je ergens een fijner stekje kon vinden, maar door de gestegen huizenprijzen is verhuizen niet voor iedereen mogelijk. Steeds meer mensen kiezen voor verbouwen om zo toch hun woonwensen te vervullen. Met een nieuwe badkamer, dakkapel, nieuwe keuken of zelfs een buitenkamer kan je huis weer als nieuw aanvoelen.

Plan een gratis Verbouwgesprek met onze hypotheekspecialist


Heb je plannen om je huis te verbouwen? Bespreek de mogelijkheden van je bestaande hypotheek in jouw persoonlijke situatie tijdens een vrijblijvend Verbouwgesprek.


Hypotheek ophogen voor verbouwing


Vaak kun je het verbouwen of verduurzamen van je woning betalen met een verhoging van jouw hypotheek. Houd er bij het verhogen van jouw hypotheek rekening mee, dat je kosten betaalt voor bijvoorbeeld een taxatierapport, nieuwe hypotheekakte of onze bemiddelingskosten. Wil je jouw hypotheek ophogen voor een verbouwing of voor het verduurzamen van je huis? Maak dan een gratis account aan en ga direct aan de slag!Voordelen van Zelf hypotheek afsluiten

Onze voordelen voor jou op een rijtje:


 1. Alles wat je zelf kunt doen, bespaar je op de afsluitkosten.
 2. Je hypotheekaanvraag volg je in de hypotheekportal.
 3. Alle benodigde documenten eenvoudig uploaden.
 4. Korte lijntjes met de aan jou gekoppelde hypotheekadviseur via chat, whatsapp, mail of telefoon.
 5. Je betaalt pas als alles in kannen en kruiken is (finaal akkoord).

Hoeveel kan ik extra lenen?


Als je jouw hypotheek verhoogt voor een verbouwing, wordt er opnieuw naar je inkomen gekeken. Benieuwd wat je maximaal kunt lenen? Bereken het hier in enkele minuten! Heb je een vraag, neem dan gewoon even contact met ons op.

Heb je advies nodig?


Dan raden we je aan om hulp te vragen aan één van onze hypotheekadviseurs. Dat is handig als je bijvoorbeeld wil weten welke hypotheek het beste bij je past of als je benieuwd bent of je een huis kan kopen zonder eigen geld. Wij zijn 100% onafhankelijk en bij ons heb je keuze uit 51 geldverstrekkers.


Waarom een hypotheekadviseur?


Als je een hypotheek afsluit, kan het zijn dat je een hypotheekadviseur nodig hebt. Deze weet alles over hypotheken. Met de kennis die hij heeft, helpt hij jou een hypotheek te vinden die bij je past. Dat hoeft niet, maar het kan wel. Onze adviseur kijkt naar je persoonlijke financiële situatie, nu en in de toekomst. Daarnaast kijkt hij met jou naar het huis dat je wil kopen en berekent jouw maximale hypotheek. Ook bespreekt hij met je of het interessant is om de huidige hypotheek mee te verhuizen of welke nieuwe hypotheekvorm en rentevorm bij jou passen.


Dit bespreekt een onafhankelijk hypotheekadviseur met je:

 • Wel of niet de huidige hypotheek meeverhuizen naar mijn nieuwe woning
 • De hoogte van de hypotheek en de maandlasten die hierbij horen
 • Hoelang je de rente wil vastzetten (de rentevastperiode)
 • De hypotheekvorm, zoals een Annuïteiten Hypotheek, Lineaire Hypotheek of een combinatie
 • Mogelijke verzekeringen
 • Wel of geen Nationale Hypotheek Garantie
  ​​​​​​​

Heb je zoiets van, dat weet ik allemaal wel?

Dan kun je ervoor kiezen om een hypotheek zonder advies te regelen. Het makkelijkste kun je dan een account aanmaken. Een account kost je niets, maar levert je een hoop gemak op!

Volg je hypotheek ophoging online

Je hebt aanpassingsverzoek gedaan voor je hypotheek, en nu? Nu moet er officieel een aanpassingsverzoek worden aangevraagd. Vanuit je gratis account volg je digitaal jouw hypotheekaanpassing en blijf je in contact met je hypotheekadviseur.


Het verzoek is akkoord. Wat nu?

Offerte tekenen

Klopt de informatie en ben je akkoord? Dan kan je het renteaanbod ondertekenen. Wij ontvangen dan van jou alle benodigde documenten via je account. Een volledige en juiste aanlevering van de documenten zorgt voor een snelle beoordeling van jouw aanvraag. Zodra wij alle documenten hebben ontvangen, beoordelen wij je aanvraag. Als alles akkoord is, sturen wij jou de definitieve hypotheekofferte van de gekozen geldverstrekker. Je hebt dan zekerheid dat de gevraagde hypotheek kan doorgaan. Kloppen de gegevens en ben je akkoord? Dan kan je de offerte ondertekenen en terugsturen. Jij maakt een afspraak met jouw notaris. Wij zorgen dat de juiste documenten bij jouw notaris komen voor de overdracht van de woning.


Je kan de benodigde documenten voor je hypotheekaanvraag ook digitaal ondertekenen. Veilig en verantwoord via iDIN. Hiervoor heb je wel een mijnZelf-account nodig.

Overdracht bij de notaris

Je hypotheek is goedgekeurd! Dan kan je jouw volgende huis officieel kopen. Maak een afspraak bij de notaris voor de overdracht. Dit betekent dat jij en de verkoper de leveringsakte ondertekenen. Hierin staat dat het huis nu van jou is. Ook zet je jouw handtekening onder de hypotheekakte. Hierin staat dat je geld leent van de bank met het huis als onderpand.

Bouwdepot


Verhoog je jouw hypotheek om te verbouwen? Dan kan dit middels een bouwdepot. Je beheert dit eenvoudig online of in de app. Met een bouwdepot heb je een rekening voor de verbouwing. Je krijgt een aparte rekening waar (een deel van) de lening op storten en die alleen bedoeld is voor de verbouwkosten om jouw huis te verbouwen.


Benieuwd naar de mogelijkheden?
Onze hypotheekadviseur helpt je graag.


Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden met één van onze specialisten. Want wat het meest voordelig is hangt helemaal af van je huidige hypotheek. Heb je momenteel hoge hypotheekrente, dan is het mogelijk interessant om een nieuwe rente te kiezen als deze momenteel lager is. Maar ook de hypotheekvorm speelt een rol. Is deze lineair, annuïtair of aflossingsvrij? Onze hypotheekadviseurs nemen de tijd om jouw situatie door te nemen en je vragen te beantwoorden. Helemaal vrijblijvend en kosteloos. Je bepaalt helemaal zelf of je de hypotheek via ons regelt.

Let op: niet alleen de rente is belangrijk!

Je bent misschien geneigd om vooral te focussen op de laagste hypotheekrente. Maar duik ook goed in de kleine lettertjes van een nieuwe hypotheek. Passen de voorwaarden van de nieuwe hypotheek wel goed bij de huidige én toekomstige persoonlijke situatie?

Ben je benieuwd naar de actuele hypotheekrentes?

We gaan in eenvoudige stappen kijken wat je de hypotheekrente is voor je nieuwe hypotheek. Kies de gewenste hypotheekvorm etc en krijg inzage in de hypotheekrentes. Bekijk hier de actuele hypotheekrente.

0

jaar ervaring als dé hypotheekspecialist

0

hypotheekafsluiters
via dit platform

0

persoonlijke situaties om voor ons te kiezen

0

gemiddelde klantbeoordeling

Waar moet je zoal op letten als je jouw huis wilt verbouwen of verduurzamen?


Er komt veel kijken bij het verbouwen van een ander huis. Uiteraard helpen wij je graag verder en vertellen je waar je in ieder geval op moet letten bij de samenstelling van de hypotheek.


Wij helpen je ook graag met vragen als:

 • Hoeveel kan ik maximaal lenen?
 • Welke voorwaarden zijn belangrijk?
 • Welke geldverstrekker (keuze uit 51) heeft het beste aanbod voor mij?
 • Is Nationale Hypotheekgarantie (NHG) mogelijk in mijn situatie?
 • Hoelang duurt een hypotheekaanvraag van A tot Z?
 • Hoeveel bedragen de eventueel bijkomende kosten?
 • Hoeveel eigen geld heb ik nodig?
Start je hypotheekaanvraag Ik heb een vraag Chat met Lester
Direct advies nodig?