Even online de gratis kennistest doen?Wil je zelf een hypotheek zonder advies regelen? Deze hypotheek- kennistest is dan vanuit de AFM een must.

Doe de online ervaringstoets als je een hypotheek zonder advies wilt


Wil je een hypotheek afsluiten zonder advieskosten?


Wil je zelf de hypotheek regelen en heb je geen advies van een hypotheekadviseur nodig. Dan bespaar je flink op de advieskosten!

Belangrijk is dan wel dat je voldoende kennis hebt over hypotheken en je eigen financiële huishouding om goede keuzes te kunnen maken. Vanuit de AFM (Autoriteit Financiële Markten), maar ook de wetgever vinden dat belangrijk. Daarom moet iedereen die een hypotheek zonder advies zelf regelt de kennistest doen.

Volg nu de gratis
online kennistest!


Doe de kennistest. Deze duurt - afhankelijk van je hypotheekkennis - ongeveer 5 minuten. Afhankelijk van je situatie zijn dit tussen de 20 à 25 vragen.


Je krijgt razendsnel reactie!


Waarom is de online kennistest belangrijk?

Voor bijna alle financiële producten is deze toets verplicht, voor bijvoorbeeld een hypotheek, pensioenaanvulling of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Er is geen standaard kennis & ervaringstoets. Deze kan per financiële dienstverlener verschillen.

Je moet voldoende kennis hebben over hypotheken en je eigen financiële huishouding, om een goede keuze te kunnen maken. Dat vinden niet alleen wij, ook de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en de wetgever vinden dat. Daarom ben je verplicht om een kennis- en ervaringstoets te maken voordat je een hypotheek afsluit. Wij beoordelen deze toets en besluiten daarna of wij tot bemiddeling willen overgaan. Deze toets stelt vragen over:
- jouw kennis van financiële producten
- je inzicht in de risico’s en de gevolgen voor je eigen financiële situatie
- je behoefte aan advies bij het aanschaffen van het product

Wat als ik de kennis & ervaringstoets niet haal?
De uitslag van deze toets is niet bindend, maar het kan grote negatieve gevolgen hebben als achteraf blijkt dat je het verkeerde product hebt afgesloten.

Daarom vinden wij de uitkomst van de toets wel van belang. We willen je graag helpen, maar niet van de wal in de sloot. Dus als blijkt dat jouw kennis en ervaring onvoldoende is, dan nemen wij je opdracht voor ‘execution only’ niet in behandeling. In plaats daarvan geven we je graag advies. Wij staan naast je en helpen je ook dan graag verder. We zoeken ‘samen’ naar het best passende product afgestemd op jouw situatie.

Wil je aan de slag?
Hier alvast een aantal vragen, die je jezelf kunt stellen:
- Weet je hoe het product werkt, wat de voorwaarden zijn en weet je of dit past bij je eigen (financiële) situatie?
- Wat gebeurt er met je financiële producten, bijvoorbeeld een hypotheek, als je gaat scheiden, jij of je partner werkeloos of arbeidsongeschikt wordt? Weet je of je de maandlasten van je hypotheek dan bijvoorbeeld nog kan betalen?
- Weet je hoeveel pensioen je gaat ontvangen en hoeveel aanvulling je zou willen opbouwen?
- Is je hypotheek aan het einde van de looptijd afgelost of moet je naast de hypotheek zelf nog vermogen opbouwen?
Wanneer is het zelf hypotheek afsluiten via Execution Only verantwoord?

Als je echt voldoende inzicht in financiële zaken en hypotheken hebt, loop je niet zonder meer een extra risico. Dit kun je het beste zelf inschatten. Heb je ervaring met hypotheken afsluiten? Heb je voldoende inzicht in financiële zaken of werk je er dagelijks mee? Kun je de vragen van de Checklist met JA beantwoorden, dan is Execution Only voor jou wellicht een mooie manier om makkelijk geld te besparen. De kennis & ervaringstoets is niet voor niets een wettelijke plicht. Wij beoordelen ook nog in jouw belang. Schatten wij in dat het niet verantwoord is op basis van de uitkomst van de toets, dan zullen we niet overgaan tot bemiddeling.


Wat kost het afsluiten van een Execution Only Hypotheek?

Voor het afsluiten van een hypotheek zonder hypotheekadvies (Execution Only) betaal je aan Zelf hypotheek afsluiten slechts € 490 bemiddelingskosten van offerte tot notaris. Kijk hier voor meer informatie.

Voordelen van Zelf hypotheek afsluiten

Onze voordelen voor jou op een rijtje:


 1. Alles wat je zelf kunt doen, bespaar je op de afsluitkosten.
 2. Je hypotheekaanvraag volg je in de hypotheekportal.
 3. Alle benodigde documenten eenvoudig uploaden.
 4. Korte lijntjes met de aan jou gekoppelde hypotheekadviseur via chat, whatsapp, mail of telefoon.
 5. Je betaalt pas als alles in kannen en kruiken is (finaal akkoord).

En altijd iemand in de buurt
waarmee je ruggespraak kunt houden


Tijdens het gehele hypotheektraject kun je terugvallen op onze hypotheekexperts. Het mooie is dat wanneer je een account aanmaakt, er direct een hypotheekspecialist aan je account wordt toegewezen. Je kunt dan ongeacht hoever je in het proces zit, je vragen - vrijblijvend - aan stellen. De ervaring is dat dit laagdrempelig werkt. Je hebt en door onze klanten erg wordt gewaardeerd.

Heb je toch advies nodig?


Dan raden we je aan om hulp te vragen aan één van onze hypotheekadviseurs. Dat is handig als je bijvoorbeeld wil weten welke hypotheek het beste bij je past of als je benieuwd bent of je een huis kan kopen zonder eigen geld. Wij zijn 100% onafhankelijk en bij ons heb je keuze uit 51 geldverstrekkers.


Waarom een hypotheekadviseur?


Als je een hypotheek afsluit, kan het zijn dat je een hypotheekadviseur nodig hebt. Deze weet alles over hypotheken. Met de kennis die hij heeft, helpt hij jou een hypotheek te vinden die bij je past. Dat hoeft niet, maar het kan wel. Onze adviseur kijkt naar je persoonlijke financiële situatie, nu en in de toekomst. Daarnaast kijkt hij met jou naar het huis dat je wil kopen en berekent jouw maximale hypotheek. Ook bespreekt hij met je of het interessant is om de huidige hypotheek mee te verhuizen of welke nieuwe hypotheekvorm en rentevorm bij jou passen.


Dit bespreekt een onafhankelijk hypotheekadviseur met je:

 • Wel of niet de huidige hypotheek meeverhuizen naar mijn nieuwe woning
 • De hoogte van de hypotheek en de maandlasten die hierbij horen
 • Hoelang je de rente wil vastzetten (de rentevastperiode)
 • De hypotheekvorm, zoals een Annuïteiten Hypotheek, Lineaire Hypotheek of een combinatie
 • Mogelijke verzekeringen
 • Wel of geen Nationale Hypotheek Garantie
  ​​​​​​​

Heb je zoiets van, dat weet ik allemaal wel?

Dan kun je ervoor kiezen om een hypotheek zonder advies te regelen. Het makkelijkste kun je dan een account aanmaken. Een account kost je niets, maar levert je een hoop gemak op!

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Onze hypotheekspecialist helpt je graag.


Via Zelf hypotheek afsluiten kun je zelf de hypotheek regelen. Het mooie is dat je bij ons ruggespraak kunt houden met onze hypotheekspecialisten. Maak een gratis account aan en bespreek vrijblijvend de mogelijkheden met de aan jou toegewezen hypotheekspecialist. Want wat het meest voordelig is hangt helemaal af van je huidige hypotheek. Heb je momenteel hoge hypotheekrente, dan is het mogelijk interessant om een nieuwe rente te kiezen als deze momenteel lager is. Maar ook de hypotheekvorm speelt een rol. Is deze lineair, annuïtair of aflossingsvrij? Onze hypotheekadviseurs nemen de tijd om jouw situatie door te nemen en je vragen te beantwoorden. Helemaal vrijblijvend en kosteloos. Je bepaalt helemaal zelf of je de hypotheek via ons regelt.

Let op: niet alleen de rente is belangrijk!

Je bent misschien geneigd om vooral te focussen op de laagste hypotheekrente. Maar duik ook goed in de kleine lettertjes van een nieuwe hypotheek. Passen de voorwaarden van de nieuwe hypotheek wel goed bij de huidige én toekomstige persoonlijke situatie?

Ben je benieuwd naar de actuele hypotheekrentes?

We gaan in eenvoudige stappen kijken wat je de hypotheekrente is voor je nieuwe hypotheek. Kies de gewenste hypotheekvorm etc en krijg inzage in de hypotheekrentes. Bekijk hier de actuele hypotheekrente.

0

jaar ervaring als dé hypotheekspecialist

0

hypotheekafsluiters
via dit platform

0

persoonlijke situaties om voor ons te kiezen

0

gemiddelde klantbeoordeling

Start je hypotheekaanvraag Ik heb een vraag Chat met Lester
Direct advies nodig?