Nieuwe regels bij hypotheek afsluiten Om welke regels gaat het?


Bindende hypotheekofferte


Een hypotheekofferte wordt bindend. Voorheen konden banken een hypotheekofferte geven onder voorbehoud van een aantal voorwaarden. Als de aanvrager daaraan kon voldoen, dan werd de hypotheekofferte en de hypotheekrente vastgesteld. Het zal per bank verschillen hoe het nieuwe aanvraagproces precies werkt. Het is belangrijk om van te voren uit te zoeken hoe het werkt en wanneer het zeker is dat je een hypotheek krijgt.

Wat is de maximale hypotheek op je nieuwe huis?


Heb je een nieuw droomhuis op het oog? Dan wil je ook weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Bij ons kun je zelf jouw maximale hypotheek berekenen met je bruto jaarinkomen en dat van je
-eventuele- partner. Zo'n online berekening geeft je een idee van wat je kunt lenen.


Boeterente


Er moet meer inzicht komen in de werkelijke kosten van de aflosboetes. Vanaf 14 juli 2016 mogen banken bij het geheel of gedeeltelijk aflossen en oversluiten van een hypotheek alleen nog de daadwerkelijke kosten in rekening brengen. Veel geldverstrekkers geven aan dat zij de boete nu al zo berekenen. Anderen moeten de boeteberekening aanpassen, waardoor hun boetes lager kunnen worden. Hoe hoog zijn de werkelijke kosten? Dit is moeilijk te zeggen. Deze kostenpost is erg ondoorzichtig. De Vereniging Eigen Huis (VEH) pleitte voor meer inzicht in de rekenmethodes van banken voor het berekenen van hun aflosboetes.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Onze hypotheekadviseur helpt je graag.


Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden met één van onze specialisten. Want wat het meest voordelig is hangt helemaal af van je huidige hypotheek. Heb je momenteel hoge hypotheekrente, dan is het mogelijk interessant om een nieuwe rente te kiezen als deze momenteel lager is. Maar ook de hypotheekvorm speelt een rol. Is deze lineair, annuïtair of aflossingsvrij? Onze hypotheekadviseurs nemen de tijd om jouw situatie door te nemen en je vragen te beantwoorden. Helemaal vrijblijvend en kosteloos. Je bepaalt helemaal zelf of je de hypotheek via ons regelt.

0

jaar ervaring als dé hypotheekspecialist

0

hypotheekafsluiters
via dit platform

0

persoonlijke situaties om voor ons te kiezen

0

gemiddelde klantbeoordeling

Start je hypotheekaanvraag Ik heb een vraag Chat met Lester
Direct advies nodig?