Ben jij starter op de woningmarkt, heb jij wel geld gespaard, wil je geld besparen en heb jij je goed verdiept in de hypotheekmaterie?  Dan zou je een hypotheek kunnen afsluiten op basis van execution only (zonder advies).Laatst bijgewerkt op 14 juni 2016

Jongeren zijn de dupe van aanscherpen hypotheekregels

Het aanscherpen van de hypotheekregels heeft onder meer als gevolg dat er in 2016 maximaal 102% van de woningwaarde kan worden geleend. In 2018 is dit nog “slechts” 100%. Bij de aankoop van een woning moet er dus spaargeld worden meegenomen. Jonge mensen hebben vaak nog geen kans gehad om geld te sparen. Hierdoor kunnen zij nu niet profiteren van de lage hypotheekrente, die het kopen van een huis juist nu wel aantrekkelijk maakt.

Bespaar met execution only. Het inrichten van je huis kost al genoeg

Ben jij starter op de woningmarkt, heb jij wel geld gespaard, wil je geld besparen en heb jij je goed verdiept in de hypotheekmaterie? Dan zou je een hypotheek kunnen afsluiten op basis van execution only (zonder advies). Hierdoor bespaar je direct op de kosten die nodig zijn voor het afsluiten van een hypotheek. Hierdoor blijft er meer van jouw spaargeld over waardoor je meer eigen geld overhoudt voor het inrichten van jouw eerste huis. Met de onderstaande informatie geven wij wat meer inzicht in het zelf afsluiten van een hypotheek.

Execution only, voor als je het zelf wel weet

Execution only is bedoeld voor mensen die goed op de hoogte zijn van alle ins en outs over hypotheken en die weten welke hypotheekvorm, rente vaste periode en geldverstrekker het beste bij hen past. De aanvrager is en blijft zelf verantwoordelijk voor de gemaakte keuzes. Bij het afsluiten van uw hypotheek o.b.v. execution only, bieden wij dus alleen het door de aanvrager gekozen product aan, onder voorwaarde dat wij samenwerken met de financiële dienstverlener van de gevraagde keuze.

Wij bemiddelen alleen in de totstandkoming van de overeenkomst tussen de aanvrager en de financiële dienstverlener. Wij benadrukken uitdrukkelijk, dat wij in de situatie van execution only alleen de administratieve afhandeling en bemiddeling verzorgen van de door de aanvrager gemaakte keuze betreffende de hypotheek en/of aanvullende producten. Er wordt door ons geen advies gegeven bij het zelf afsluiten van de hypotheek. Dat betekent dus ook dat wij ook geen advieskosten berekenen. Meer weten over het zelf afsluiten van een hypotheek? Neem gerust contact met ons op of ga gelijk aan de slag.

Wil je direct aan de slag?

Direct regelenLees ook: Wat zijn de voordelen van een ‘execution only’ hypotheek?

Bij het zelf afsluiten van een hypotheek zonder advies van een financieel adviseur betaal je geen (hoge) advieskosten aan de hypotheekadviseur. Dit kan een mooie besparing zijn.

Voor een hypotheek afsluiten met advieskosten betaal je al snel € 2.000,-. Bij ons betaal je voor een execution only hypotheek slechts € 490,- aan bemiddelingskosten van offerte tot notaris. Dit betekent dus een besparing van ongeveer € 1.300,-

Lees het hele artikel