Goed nieuws voor de ZZP’er! Per 1 december 2016 maakt het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) het voor ZZP'ers mogelijk om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten. Dit is goed nieuws voor de ZZP’er! Al na 12 maanden zelfstandigheid kun je nu een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. Eerder moest je tenminste 3 jaar als ZZP’er geregistreerd staat, om een hypotheek met NHG af te kunnen sluiten.

NHG-hypotheek is bij meerdere geldverstrekkers mogelijk Zelfstandigen die één jaar zelfstandig zijn kunnen met een inkomensverklaring per 1 december 2016 bij meerdere geldverstrekkers terecht.

Welke geldverstrekkers Na minstens één jaar zelfstandigheid kan de zzp’er volgens de huidige informatie voor een hypotheek met NHG terecht bij:

• SNS
• Delta Lloyd
• BLG Wonen
• Aegon
• RegioBank

Vanaf 1 januari 2017 kunnen zzp’ers ook terecht bij Woonfonds Achmea. Andere geldverstrekkers zullen volgens het WEW op korte termijn gaan volgen.

Ben je 12 maanden ZZP’er en wil je zelf een hypotheek met NHG afsluiten?

Aan de slag met mijn NHG hypotheek

Wil je meer informatie?
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor zzp’ers? Neem dan contact op met onze hypotheekadviseur.
Lees meer:

Wat zijn de voordelen van een ‘execution only’ hypotheek?

Bij het zelf afsluiten van een hypotheek zonder advies van een financieel adviseur betaal je geen (hoge) advieskosten aan de hypotheekadviseur. Voor een hypotheek afsluiten met advieskosten betaal je al snel € 2.000,-. Hier valt dus flink wat te besparen...