De 10 grootste huizensites

 1. Funda De grootste huizensite
  Woningaanbod: 170.000
  Funda is de grootste huizenzoeksite in Nederland. In de zoektocht naar een koopwoning loopt zo'n 6 op de 10 zoekacties via Funda. De huizensite biedt de mogelijkheid om een woning te volgen. Het grootste nadeel van Funda is dat het eigendom is van NVM (de grootste makelaarsorganisatie van Nederland). Hierdoor zijn niet alle huizen die te koop staan op Funda te vinden, bijvoorbeeld het aanbod van niet-NVM-makelaars.

  Bezoek Funda
 2. Huislijn.nl Innovatief en levendig
  Woningaanbod: 130.000
  Huislijn toont koopwoningen uit het aanbod van bijna 2500 makelaars in heel Nederland. Sinds kort kunnen ook particulieren hun woning te koop aanbieden op Huislijn. De huizensite heeft hiermee een uniek aanbod van koopwoningen die mogelijk niet op Funda staan. Huislijn heeft een innovatieve zoekfunctie. Je kunt een zoekopdracht uitbreiden met voorkeuren, zoals een dakterras of serre. En met 1 klik voeg je zoeksuggesties toe zoals een jaren dertig woning, in het centrum of in een kindvriendelijke buurt? Huislijn is mobiel erg gebruiksvriendelijk. Met maandelijks 1.000.000 bezoekers en leuke blogs is het daarnaast een levendige huizensite.

  Bezoek Huislijn.nl
 3. Jaap.nl Veel extra informatie
  Woningaanbod: 158.000
  Het aanbod van huizensite Jaap.nl is bijna even groot dan van concurrent Funda. Naast makelaars kunnen huisenbezitters ook zelf hun koopwoning aanbieden. Dit zorgt voor een uniek aanbod op Jaap.nl met huizen die niet op Funda staan. Deze huizensite biedt de mogelijkheid om het aanbod via een kaart te zoeken en te bekijken. Erg handig wanneer je in een bepaalde buurt wilt zoeken. Verder biedt Jaap.nl veel extra informatie over de woningwaarde en de buurt, onder andere met actuele informatie van het CBS.

  Bezoek Jaap.nl
 4. Huizenzoeker.nl Cijfers en trends
  Woningaanbod: 168.500
  De website verzamelt informatie van diverse huizensites, waardoor het aanbod niet uniek is. Verder is het een frisse website, met een aantal leuke snufjes. Naast de huizenzoekmachine, vind je op het tabblad 'cijfers en trends' statistieken over de huizenprijzen in Nederland. Ook per gemeente kun je de cijfers raadplegen. Dit maakt Huizenzoeker een erg volledige website met veel extra informatie.

  Bezoek Huizenzoeker.nl
 5. Niki.nl De nieuwbouw specialist

  Woningaanbod: 4500 (nieuwbouw) 14.000 (toekomstig)
  Op zoek naar een nieuwbouwwoning? Neem een kijkje bij Niki. Deze huizensite toont het actuele nieuwbouwaanbod in Nederland. Met een eenvoudige zoekfunctie vind je eenvoudig de nieuwbouwwoningen te koop in jouw regio. Een mooie aanvulling hierop is het uitgebreide aanbod van nieuwbouwprojecten, compleet met bouwtekeningen en opleverplanning. De site is simpel van opzet, waardoor deze vooral mobiel goed tot z’n recht komt.

  Bezoek Niki.nl
 6. Zoekallehuizen.nl Sobere huizenzoeker

  Woningaanbod: 82.000
  Waar het aanbod van ZoekAlleHuizen vandaan komt wordt niet duidelijk op de website, maar het zijn zeker niet 'alle huizen'. De website is erg overzichtelijk. De website toont weinig reclame, wat zorgt voor een rustige uitstraling. Ook is het mogelijk om de eigen woning via Zoek Alle Huizen te verkopen. Een leuke toevoeging is een opsomming van te koop staande woningen in de buurt.

  Bezoek zah.nl
 7. Huizenvinder.nl Frisse woningzoeker

  Woningaanbod: 70.500
  Huizenvinder haalt de gegevens van andere huizensites. Het woningaanbod is daarom niet uniek. Toch kun je er ook je eigen woningadvertentie plaatsen (gratis). Huizenvinder heeft een prettige zoekfunctie.

  Bezoek Huizenvinder.nl
 8. RE/MAX Dé internationale huizenzoeker

  Woningaanbod: 1000 (Nederland) 96.000 makelaars in 95 landen
  RE/MAX is een groot wereldwijd netwerk van makelaars. Het aanbod is afkomstig van zelfstandige RE/MAX makelaars. Op de website is het mogelijk om woningen te zoeken in 103 landen wereldwijd, waaronder Spanje, België en Zweden. De website is volledig Nederlands en eenvoudig in gebruik. Kortom, het is hét startpunt voor een koopwoning in het buitenland.

  Bezoek remax.nl
 9. Vbo.nl Makelaarssite met zoekfunctie

  Woningaanbod: 21.000
  VBO, branchevereniging voor vakbekwame en betrouwbare makelaars en taxateurs in onroerende zaken. De website toont het aanbod van de 1100 aangesloten makelaars. Uniek is ook een uitgebreid bedrijfsmatig en agrarisch aanbod.

  Bezoek vbo.nl
 10. Hoomly Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk

  Woningaanbod 174.500
  Het woningaanbod van Hoomly is afkomstig van makelaars en woningcorporaties. Daarnaast kunnen ook particulieren hun koophuis via de website aanbieden. Met een Hoomly-account beheer je eenvoudig je advertenties of interesses. De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De informatie op de website is echter beperkt wanneer een makelaar zich niet bij Hoomly heeft aangesloten.

  Bezoek hoomly.nl

Bron: hypotheek-rentetarieven.nl

Hopelijk had u wat aan deze informatie? Door dit artikel te delen, hebben hopelijk ook anderen uit uw netwerk er wat aan.


Zelf een hypotheek afsluiten? ( interessant! )


Een hypotheek afsluiten is voor u geen dagelijkse aangelegenheid. Als u er dan één afsluit, is het belangrijk dat u precies weet waarvoor u kiest. U bent immers zelf verantwoordelijk voor uw keuze en u bepaalt zelf uw financiële toekomst. Erg belangrijk, want als u nu goed over uw leven nadenkt, heeft u straks meer ruimte om ervan te genieten. Maar het kan natuurlijk zijn dat u een vraag hebt.
Onze ervaringsdeskundigen op hypotheekgebied (zo mogen we ze na 12 jaar wel noemen van onze klanten :-), staan dagelijks klaar om mensen zoals u verder te helpen. Wij maken er een sport van om moeilijke materie op een makkelijke manier uit te leggen.

Maakt u vandaag ook een start met het afsluiten van een hypotheek zonder verplicht advies? Lees dan hier de 6 tips om zelf een hypotheek af te sluiten.Wat zijn de voordelen van een ‘execution only’ hypotheek?

Bij het zelf afsluiten van een hypotheek zonder advies van een financieel adviseur betaalt u geen (hoge) advieskosten aan de hypotheekadviseur. Voor een hypotheek afsluiten met advieskosten betaalt u al snel € 2.000,-. Hier valt dus flink wat te besparen...