Woonnu hypotheekrente

Check in 2 minuten de actuele hypotheekrente van Woonnu. Waardevolle tips en een praktijkvoorbeeld.

Voorbeeldsituatie Woonnu hypotheek verhogen

​​​​​​​In een paar stappen zie je
de Woonnu hypotheekrente voor je nieuwe hypotheek.

Kies de gewenste hypotheekvorm, en andere gewenste opties
en krijg direct inzage in jouw hypotheekrente bij Woonnu.

Korte uitleg over de Woonnu hypotheekrente


Stel je voor, jij wilt een huis kopen maar hebt niet genoeg geld om het in één keer te betalen. Daarom leen je geld van Woonnu, zodat je het huis kunt kopen. Maar Woonnu is natuurlijk geen Sinterklaas en wil wel iets terug voor het uitlenen van dat geld. Dat 'iets' noemen we hypotheekrente.


Hypotheekrente is eigenlijk een soort vergoeding die jij aan de bank betaalt voor het lenen van het geld. Die vergoeding is een percentage van het geleende bedrag. Dus hoe hoger het percentage, hoe meer geld je uiteindelijk moet terugbetalen aan de bank. En dat percentage kan verschillen. Het kan bijvoorbeeld lager zijn als je een hypotheek neemt waarbij je voor een langere tijd hetzelfde rentebedrag betaalt, of hoger als je kiest voor een variabele rente die kan veranderen.


Het is belangrijk om goed op de hypotheekrente te letten, want het kan een groot verschil maken in hoeveel geld je uiteindelijk aan de bank moet terugbetalen.

Voorbeeldsituatie Woonnu hypotheekrente


Stel je voor dat je van plan bent om je eerste huis te kopen en een hypotheek wilt regelen bij Woonnu.


Je hebt een mooi huis op het oog met een vraagprijs van €250.000. Om deze woning te kunnen kopen, heb je een hypotheek nodig van €200.000. Je hebt ervoor gekozen om een hypotheek met een vaste rente van 10 jaar te nemen bij Woonnu.


Dit betekent dat je gedurende de komende 10 jaar dezelfde rente betaalt. De rente bedraagt 2,5%. Om de hypotheekrente te berekenen, vermenigvuldig je het hypotheekbedrag (€200.000) met het rentepercentage (2,5%) en deelt dit door 100. Dit resulteert in een jaarlijkse hypotheekrente van €5.000.


Aangezien de hypotheekrente maandelijks wordt betaald, deel je dit bedrag door 12. Dit betekent dat je elke maand €416,67 aan hypotheekrente betaalt boven op de aflossing van je hypotheek.

Gedurende de komende 10 jaar blijft je rente onveranderd, wat betekent dat je elke maand hetzelfde bedrag aan hypotheekrente betaalt. Dit geeft je de zekerheid van vaste maandelijkse hypotheeklasten, waardoor je je budget gemakkelijker kunt plannen.


Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze voorbeeldsituatie is gebaseerd op fictieve cijfers en dat de werkelijke hypotheekrente en voorwaarden kunnen variëren. Het is raadzaam om de specifieke details en voorwaarden van Woonnu of andere geldverstrekkers te raadplegen bij het afsluiten van een hypotheek.Voordelen Woonnu hypotheekrente


Hier zijn enkele voordelen van de hypotheekrente bij Woonnu:


 • Verschillende rente-opties: Bij Woonnu heb je verschillende mogelijkheden voor hypotheekrentes. Je kunt kiezen voor een vaste rente, waarbij je gedurende een bepaalde periode hetzelfde rentebedrag betaalt. Dit kan handig zijn als je zekerheid wilt over je maandelijkse hypotheeklasten. Daarnaast zijn er ook variabele rente-opties beschikbaar, waarbij de rente kan veranderen. Dit kan interessant zijn als je denkt dat de rente in de toekomst zal dalen.
 • Flexibiliteit: Woonnu biedt vaak flexibele mogelijkheden voor aflossing en renteherziening. Dit betekent dat je in bepaalde situaties je hypotheek kunt aanpassen, bijvoorbeeld als je meer wilt aflossen of als je de rente wilt herzien. Dit geeft je meer controle over je hypotheek en kan gunstig zijn als je financiële situatie verandert.
 • Service en begeleiding: Bij Woonnu kun je rekenen op goede service en begeleiding voor je hypotheekzaken. Ze hebben medewerkers die je kunnen helpen bij vragen op basis van jouw persoonlijke situatie.
 • Mogelijkheid tot rentemiddeling: veel hypotheekverstrekkers bieden ook rentemiddeling aan (let op: de voorwaarden kunnen inmiddels veranderd zijn). Dit betekent dat je de rente van je huidige hypotheek kunt herzien en een nieuwe rente kunt vaststellen, gebaseerd op de huidige rentestanden. Dit kan voordelig zijn als de rente is gedaald sinds het afsluiten van je hypotheek.
 • Eventuele kortingen: Soms biedt Woonnu ook kortingen op de hypotheekrente, bijvoorbeeld als je andere financiële producten bij hen hebt of als je energiebesparende maatregelen treft in je huis. Dit kan je uiteindelijke hypotheekkosten verlagen.


Op zoek naar mogelijkheden?

Neem gerust even contact met ons op.Hypotheekrente is eigenlijk een soort vergoeding
die jij aan de bank betaalt voor het lenen van het geld.

Die vergoeding is een percentage van het geleende bedrag.
Hoe hoger het percentage, hoe meer geld je
uiteindelijk moet terugbetalen aan de bank"

Henry Luigjes, senior Hypotheekcoach bij Zelf hypotheek afsluitenOnthoud dat het belangrijk is om altijd goed te vergelijken en te onderzoeken welke hypotheekrente het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Je kunt eventueel advies vragen voordat je een beslissing neemt.


Voorbeeldsituaties om Woonnu hypotheekrente te overwegen


Hier zijn enkele voorbeeldsituaties waarin je het overwegen van hypotheekrente bij Woonnu zou kunnen overwegen:

 • Als je op zoek bent naar flexibiliteit: Woonnu biedt verschillende hypotheekrente-opties, waaronder vaste en variabele rentes. Dit geeft je de flexibiliteit om de rente te kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

 • Als je stabiliteit wilt in je maandelijkse hypotheeklasten: Met een vaste rente bij Woonnu kun je gedurende een bepaalde periode hetzelfde rentebedrag betalen. Dit kan handig zijn als je een stabiel budget wilt behouden en geen verrassingen wilt met betrekking tot je hypotheeklasten.

 • Als je verwacht dat de rente zal dalen: Als je denkt dat de rente in de toekomst zal dalen, kan het interessant zijn om voor een variabele rente te kiezen bij Woonnu (let op: niet elke hypotheekverstrekker biedt een variabele rente aan). Dit geeft je de mogelijkheid om te profiteren van eventuele renteverlagingen.

 • Als je energiebesparende maatregelen wilt nemen: Woonnu biedt soms rentekortingen aan voor huizenbezitters die energiebesparende maatregelen treffen. Als je van plan bent om je huis te verduurzamen, kan Woonnu aantrekkelijke voorwaarden bieden voor je hypotheekrente

 • Als je wilt profiteren van rentemiddeling: sommige hypotheekverstrekkers bieden rentemiddeling aan, waarmee je de rente op je huidige hypotheek kunt herzien op basis van de huidige rentestanden. Dit kan gunstig zijn als je wilt profiteren van lagere rentetarieven zonder je hypotheek volledig te herfinancieren.

Houd er rekening mee dat deze situaties algemeen zijn en dat het altijd belangrijk is om je persoonlijke financiële situatie en behoeften te overwegen bij het kiezen van een hypotheekrente bij Woonnu of een andere bank.

Hoe werkt de hypotheekrente Woonnu in de praktijk?


De hypotheekrente bij Woonnu werkt als volgt in de praktijk:


 • Aanvraag en beoordeling: Wanneer je een hypotheek aanvraagt bij Woonnu, zal de bank je financiële situatie beoordelen. Ze kijken naar factoren zoals je inkomen, uitgaven, spaargeld en kredietwaardigheid om te bepalen welke hypotheekrente voor jou van toepassing is.

 • Rentekeuze: Je krijgt de mogelijkheid om de rente te kiezen die het beste bij jouw behoeften past. Bij Woonnu kun je bijvoorbeeld kiezen tussen een vaste rente, waarbij je gedurende een bepaalde periode hetzelfde rentepercentage betaalt, of een variabele rente die kan veranderen gedurende de looptijd van je hypotheek.
 • Renteperiode: Als je kiest voor een vaste rente, bepaal je samen met de bank de duur van de renteperiode. Dit kan bijvoorbeeld 5, 10 of 20 jaar zijn. Gedurende deze periode blijft je rente onveranderd, wat je de zekerheid geeft van vaste maandelijkse hypotheeklasten.
 • Rentebetaling: De hypotheekrente bij Woonnu wordt meestal maandelijks betaald. Dit betekent dat je elke maand een bedrag aan rente betaalt boven op je aflossing. Het rentebedrag kan verschillen, afhankelijk van het rentepercentage en het geleende bedrag.
 • Rentewijzigingen: Als je hebt gekozen voor een variabele rente, kan de rente gedurende de looptijd van je hypotheek veranderen. Dit is afhankelijk van de marktrente en kan resulteren in veranderingen in je maandelijkse hypotheeklasten. Woonnu informeert je tijdig over eventuele rentewijzigingen.
Het is belangrijk om te onthouden dat dit een algemene beschrijving is en dat de specifieke details en voorwaarden van de hypotheekrente bij Woonnu kunnen variëren. Bij het afsluiten van een hypotheek is het altijd raadzaam om de specifieke informatie van de bank te raadplegen en advies te vragen aan onze onafhankelijke financieel adviseur.


Bijkomende kosten Woonnu hypotheekrente

Het regelen van een hypotheek, zoals bijvoorbeeld hypotheekrente bij Woonnu, brengt verschillende (bijkomende) kosten met zich mee. Hier zijn enkele kosten die je kunt verwachten:


 • Taxatiekosten: Voordat je een hypotheek kunt afsluiten, moet de waarde van het huis worden bepaald. Hiervoor is een taxatierapport nodig, wat kosten met zich meebrengt. Deze kosten worden meestal door de koper betaald en kunnen variëren afhankelijk van het taxatiebureau.
 • Notariskosten: Bij het afsluiten van een hypotheek zijn er ook notariskosten. De notaris zorgt voor de juridische afhandeling en inschrijving van de hypotheekakte in het Kadaster. Deze kosten zijn afhankelijk van het tarief van de notaris en kunnen verschillen per situatie.
 • Advies- en/of bemiddelingskosten: Als je gebruikmaakt van een financieel adviseur, zoals Zelfhypotheekafsluiten.nl, brengt dit advieskosten met zich mee. Deze kosten kunnen variëren en zijn afhankelijk van de diensten die de adviseur biedt.
 • NHG-kosten (Nationale Hypotheek Garantie): Als je kiest voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, zijn er kosten verbonden aan het verkrijgen van deze garantie. Deze kosten zijn een eenmalige premie en worden betaald aan de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen.

Het is belangrijk om te vermelden dat de kosten van een hypotheek kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het hypotheekbedrag, de hypotheekverstrekker en de specifieke situatie. Om deze reden kiezen veel hypotheekafsluiters ervoor om hun hypotheek te regelen via Zelfhypotheekafsluiten.nl. Dat ze deskundige advies krijgen en het afsluiten van hun hypotheek voor een nette prijs konden regelen, kun je teruglezen in de vele positieve klantervaringen.


Heb je vragen over de kosten of hoe deze specifiek in jouw situatie van toepassing zijn, neem gerust even contact op met één van onze hypotheekspecialisten. Zij staan klaar om je te helpen en te adviseren.Wat zijn andere opties voor Woonnu hypotheekrente?


Hier zijn enkele alternatieven die je kunt overwegen in plaats van hypotheekrente bij Woonnu:


 • Andere hypotheekverstrekkers: Naast Woonnu zijn er andere banken en financiële instellingen die hypotheken aanbieden. Het kan lonend zijn om verschillende hypotheekverstrekkers te vergelijken om te zien welke hypotheekrente en voorwaarden het beste bij jou passen.
 • Hypotheekadviseurs: In plaats van zelf je hypotheek af te sluiten, kun je ervoor kiezen om één van onze hypotheekadviseurs in te schakelen. Deze professionals hebben uitgebreide kennis van de markt en kunnen je helpen bij het vinden van de beste hypotheekrente en het regelen van je hypotheek.
 • Online hypotheekaanbieders: Er zijn online platforms en websites die hypotheekaanbiedingen vergelijken en je de mogelijkheid bieden om je hypotheek online af te sluiten. Deze kunnen een handige optie zijn als je zelfverzekerd genoeg bent om je hypotheek online te regelen en geen persoonlijk advies nodig hebt.


Het is belangrijk om te onderzoeken welke optie het beste bij jouw financiële situatie past en wat de voor- en nadelen van elke optie zijn. Je kunt ook altijd een hypotheekcoach van zelfhypotheekafsluiten.nl raadplegen om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.Mogelijke risico’s bij het regelen van hypotheekrente Woonnu


Bij het regelen van hypotheekrente, zoals bijvoorbeeld bij Woonnu, zijn er enkele risico's waar je rekening mee moet houden:

 • Renterisico: Als je kiest voor een variabele rente, loop je het risico dat de rente gedurende de looptijd van je hypotheek stijgt. Dit kan leiden tot hogere maandelijkse hypotheeklasten en kan invloed hebben op je financiële situatie.
 • Financiële instabiliteit: Als je in een periode van financiële instabiliteit terechtkomt, bijvoorbeeld door baanverlies of ziekte, kan het moeilijk zijn om aan je hypotheekverplichtingen te voldoen. Dit kan leiden tot betalingsachterstanden en zelfs tot gedwongen verkoop van je huis.
 • Waardedaling van de woning: Als de waarde van je woning daalt, loop je het risico dat je hypotheekschuld hoger is dan de waarde van je huis. Dit kan problemen veroorzaken als je in de toekomst wilt verhuizen of je hypotheek wilt herfinancieren.
 • Rentevastperiode: Als je kiest voor een lange rentevastperiode, bijvoorbeeld 20 jaar, loop je het risico dat je vastzit aan een hogere rente als de marktrente in de tussentijd daalt. Hierdoor loop je mogelijk rentevoordeel mis.
 • Onvoorziene kosten: Naast de reguliere kosten van het afsluiten van een hypotheek, kunnen er onvoorziene kosten optreden, zoals boeterentes bij vervroegde aflossing, kosten voor het wijzigen van hypotheekvoorwaarden of kosten bij het oversluiten van je hypotheek.
 • Veranderende wet- en regelgeving: Wet- en regelgeving met betrekking tot hypotheken kunnen veranderen. Dit kan invloed hebben op de fiscale voordelen, hypotheekvoorwaarden en andere aspecten van je hypotheek. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze veranderingen en de impact ervan op jouw situatie.

Het is raadzaam om bij het afsluiten van een hypotheek goed geïnformeerd te worden en eventueel advies in te winnen bij onze financieel adviseur om de risico's en mogelijke gevolgen in jouw specifieke situatie te begrijpen.

​​​​​​​Veelgestelde vragen hypotheekrente


 1. Wat is het verschil tussen een vaste en variabele hypotheekrente?
  Een vaste hypotheekrente blijft gedurende een bepaalde periode (bijvoorbeeld 10 jaar) onveranderd, terwijl een variabele hypotheekrente kan fluctueren gedurende de looptijd van de hypotheek, afhankelijk van marktomstandigheden.

 2. Kan ik mijn hypotheekrente tussentijds wijzigen?
  Bij een vaste rente is de rente gedurende de afgesproken periode vast en kan deze niet tussentijds worden gewijzigd. Bij een variabele rente kan de rente wel fluctueren gedurende de looptijd.

 3. Wat is het effect van renteverlaging of renteverhoging op mijn maandelijkse hypotheeklasten?
  Bij een variabele rente zal een renteverlaging zorgen voor lagere maandelijkse hypotheeklasten, terwijl een renteverhoging juist hogere maandelijkse hypotheeklasten met zich meebrengt.

 4. Wat zijn de gevolgen als ik mijn hypotheek eerder wil aflossen?
  Bij het eerder aflossen van je hypotheek kan een boeterente van toepassing zijn, vooral als je een hypotheek met een rentevaste periode hebt. Het is belangrijk om dit na te gaan bij de hypotheekverstrekker.

 5. Zijn er fiscale voordelen verbonden aan het hebben van een hypotheek?
  Ja, vaak zijn er fiscale voordelen verbonden aan het hebben van een hypotheek, zoals de hypotheekrenteaftrek.

 6. Wat gebeurt er met mijn hypotheekrente na de rentevaste periode?
  Na de rentevaste periode wordt meestal een nieuwe rente overeengekomen, afhankelijk van de rente op dat moment en de voorwaarden van de hypotheekverstrekker. Dit kan leiden tot veranderingen in je maandelijkse hypotheeklasten.

 7. Kan ik mijn hypotheek oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker?
  Ja, het is mogelijk om je hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Dit kan interessant zijn als je lagere rentetarieven of betere voorwaarden wilt. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden kunnen zijn aan het oversluiten van je hypotheek, zoals mogelijk boeterente voor het vervroegd aflossen van je huidige hypotheek.

Let op dat de antwoorden op deze vragen algemene informatie bevatten en dat het raadzaam is om specifieke details en voorwaarden bij Woonnu of andere hypotheekverstrekkers te raadplegen voor jouw persoonlijke situatie.Hypotheekrente Woonnu via zelfhypotheekafsluiten.nl

Wil je je hypotheek op een voordelige en betrouwbare manier regelen? Dan is zelfhypotheekafsluiten.nl de ideale keuze. Niet alleen bieden we schappelijke prijzen, maar onze hypotheekspecialisten hebben ook jarenlange ervaring en kennen het klappen van de zweep.


De positieve ervaringen spreken voor zich; onze tevreden klanten vertellen hun succesverhalen in de reviews. Bij zelfhypotheekafsluiten.nl kun je rekenen op persoonlijke ondersteuning van onze behulpzame hypotheekspecialisten. Ze staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden in het hypotheekproces.

Met ons handige gratis dashboard kun je onbeperkt vragen stellen aan jouw toegewezen hypotheekcoach. Zo kun je altijd vertrouwen op deskundig advies en een helpende hand. We begrijpen dat het regelen van een hypotheek een belangrijke financiële beslissing is. Daarom streven we ernaar om jouw ervaring zo eenvoudig en transparant mogelijk te maken.


Bij zelfhypotheekafsluiten.nl geloven we dat het mogelijk is om de beste hypotheek te krijgen tegen een scherpe prijs, zonder in te leveren op kwaliteit en service.


Activeer vandaag nog jouw gratis dashboard en ervaar zelf het gemak bij het regelen van jouw hypotheek.

Heb je meer vragen? Dat kan uiteraard.


Dus waarom wachten? Neem gerust even contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen. Bespaar geld, tijd en veel moeite!

Raadpleeg de klantervaringen en bepaal zelf of je via ons jouw hypotheekzaken wilt regelen.Uiteraard laten we graag weten waar we goed in zijn. We laten daarom het liefst onze klanten zelf aan het woord. Lees en bepaal zelf of je via ons jouw hypotheekzaken wilt regelen. Let op: bevat alleen reviews van échte klanten. Op verzoek van de klanten worden beoordelingen soms geanonimiseerd weergegeven. Alle 597 klantervaringen zijn authentiek en met toestemming van de klant geplaatst.10

Cor

2 november 2022 om 09:28

Wie zegt dat goedkoop duurkoop is? Henry is in staat om niet alleen snel maar ook correct en helder te adviseren. Geen twijfel mogelijk dat ik in de toekomst weer een beroep op Henry zal doen!

12 situaties waarom klanten kiezen
voor Zelf hypotheek afsluiten

Meer over hypotheken.

Start je hypotheekaanvraag Ik heb een vraag Chat met Lester
Direct advies nodig?