Lekker Wonen Hypotheek afsluiten

Best spannend, al die beslissingen die je moet nemen. Het is niet iets kleins waar je aan begint. Een hypotheek sluit je af voor meestal 30 jaar. Daar ben je niet zomaar weer van af. En hoe ziet je leven er over 20 jaar uit? Heb je dan nog steeds deze goedbetaalde baan? Of wil je dan eigenlijk ook die grote wereldreis gemaakt hebben? Of heb je dan een gezin met pubers?

De beslissing die je nu neemt met het kiezen van een hypotheek, heeft invloed op je leven over bijvoorbeeld 20 jaar. Daarom is het heel belangrijk om goed te weten waar je aan begint.

We hebben goed nieuws voor je! Reaal denkt met je mee... Vanaf 9 januari kun je de Lekker Wonen Hypotheek afsluiten. Dit is een eenvoudige én flexibele hypotheek.

 • Wat is er eenvoudig aan deze Reaal Lekker Wonen Hypotheek?
  Met de Lekker Wonen Hypotheek weet je waar je aan toe bent. Met Reaal kies je voor een hypotheek met een lage rente voor met name een lange rentevaste periode.
 • Wat is er flexibel aan deze Reaal Lekker Wonen Hypotheek?
  • Jij hebt zélf invloed op de hypotheekrente die je betaalt.
   Los je af op je hypotheekschuld? Dan hoef je minder hypotheekrente te betalen. Als je aflost dan kom je automatisch in een lagere tariefklasse. Een tariefklasse is de verhouding tussen hoogte van je lening en de marktwaarde van je woning. De tariefklasse bepaalt hoe hoog de hypotheekrente wordt die je betaalt.
   Dus als je door aflossen in een lagere tariefklasse komt, dan gaat je rente automatisch omlaag.
  • Je mag momenteel 100% van het hypotheekbedrag boetevrij aflossen. Bij andere soorten hypotheken kan dit tot 10% per jaar en los je meer af, dan betaal je daar soms een vergoeding voor.
  • Ga je verhuizen? Dan neem je je Reaal Lekker Wonen Hypotheek gewoon mee.
   Stel, je sluit nu een hypotheek af met een mooie lage rente voor 20 jaar en je wilt over 5 jaar verhuizen? Je sluit dan een nieuwe hypotheek af en je neemt je renteafspraken en de rest van je rentevaste periode mee.


Zelf een hypotheek afsluiten? ( interessant! )


Een hypotheek afsluiten doe je niet elke dag. Als je er dan één afsluit, is het natuurlijk wel belangrijk dat je precies weet waarvoor je kiest. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor je keuze en je bepaalt zelf je financiële toekomst. Erg belangrijk, want als je nu goed over je leven nadenkt, heb je straks meer ruimte om ervan te genieten en om je leven te leven. Maar het kan natuurlijk zijn dat je een vraag hebt.
Onze ervaringsdeskundigen op hypotheekgebied (zo mogen we ze na 11 jaar wel noemen van onze klanten :-), staan dagelijks klaar om mensen zoals jou verder te helpen. Wij maken er een sport van om moeilijke materie op een makkelijke manier uit te leggen.

Maak je vandaag ook een start met het afsluiten van een hypotheek zonder verplicht advies? Lees dan hier de 6 tips om zelf een hypotheek af te sluiten.Lees meer:

Wat zijn de voordelen van een ‘execution only’ hypotheek?

Bij het zelf afsluiten van een hypotheek zonder advies van een financieel adviseur betaal je geen (hoge) advieskosten aan de hypotheekadviseur. Voor een hypotheek afsluiten met advieskosten betaal je al snel € 2.000,-. Hier valt dus flink wat te besparen...