Hoe kun je een hypotheek afsluiten?

Wij brengen het in kaart.

Trots op hypotheekpeiling Consumentenbond: Goedkoopste Execution Only

​​​​​​​Kies hieronder jouw situatie en ontdek hoe het werkt

“Vanzelfsprekend behandelen wij jouw
informatie uiterst zorgvuldig, en zullen we
die nooit met iemand delen die niet betrokken is
bij het hypotheek-aanvraagproces.”

Wat als mijn situatie nét iets
anders of ingewikkelder is?


Het kan raar lopen in een mensenleven. Dan kom je soms op vragen waar geen standaardantwoord voor is. Nou heten wij wel ‘Zelf hypotheek afsluiten’, maar je hoeft het niet per se helemaal zelf uit te zoeken. We hebben een paar zeer ervaren hypotheekadviseurs die niks mooier vinden dan zich vastbijten in een complex hypotheek-probleem, en dan net zo lang schudden tot er een oplossing uitrolt. Sterker, we vinden het juist interessant als je met een bijzondere vraag over hypotheken komt. Dat houdt ons werk boeiend!


Dus... zit jouw vraagstuk er niet tussen? Juist dan komen we graag met jou in contact. Afwijkende situaties zijn voor ons de kers op de taart. En... wees gerustgesteld: een antwoord op je vraag kost je hier geen cent. Bij ons altijd onbeperkt support!

Heb je vragen? Laat je adviseren, we helpen graag.


Onze specialisten nemen de tijd om je vragen te beantwoorden. Vrijblijvend en
kosteloos, je bepaalt helemaal zelf of je de hypotheek via ons regelt.

0

jaar ervaring als dé hypotheekspecialist

0

hypotheekafsluiters
via dit platform

0

persoonlijke situaties
​​​​​​​om voor ons te kiezen

0

gemiddelde
​​​​​​​klantbeoordeling

Eigen account

Waarom een eigen account handig is?


 • Een heel handig vehicle om zelfs in je oriëntatiefase al een beeld te krijgen van je huidige en toekomstige situtatie, de kosten, etc. Door het beantwoorden van gerichte vragen, maak je een begin met het verzamelen van gegevens. Hierdoor krijgt Zelf een goed beeld van de situatie en kan hierdoor gericht op jouw situatie vragen stellen, informatie verstrekken en indien nodig adviseren.
 • Een persoonlijke hypotheekspecialist wordt aan jouw account toegewezen
 • Snellere doorlooptijd
 • Snellere reactietijd en persoonlijk en direct contact.
  Bijvoorbeeld, je krijgt direct een seintje als er een update is of als de verstrekker informatie van je nodig heeft.
  Dit versneld het hypotheekaanvraagproces enorm!
 • Je hypotheekaanvraag volg je in de hypotheekportal
 • Alle benodigde documenten eenvoudig uploaden.
 • Korte lijntjes met de aan jou gekoppelde hypotheekadviseur via de portal, whatsapp, mail of telefoon
 • Je betaalt pas als alles in kannen en kruiken is (finaal akkoord)

Hoe werkt een hypotheek afsluiten zonder advies?


Je kunt op deze site helemaal zelfstandig een hypotheek kiezen en afsluiten. Wij geven je dan geen advies over de beste hypotheek voor jouw situatie, maar we begeleiden het gehele hypotheekaanvraagproces tot aan de notaris. Daarom heet zo’n oplossing ook: Execution Only (alleen de uitvoering). Doordat we geen advies geven, kost deze aanpak ons maar weinig tijd. Doordat we niet adviseren, dragen we bij ‘Execution Only’ ook geen aansprakelijkheid voor de keuzes die jij maakt. Daarom is deze manier van een hypotheek aanvragen voordelig: € 490. Zie voor meer details over de kosten ook onze pagina ‘Wat kost het’.


Extra voorwaarde bij de Execution Only Hypotheek: de kennistest

De overheid wil mensen graag beschermen, ook tegen zichzelf. Daarom moeten banken je vragen stellen als je kiest voor execution only. En daarom ook moeten wij jou een lijst met vragen laten invullen om je te wijzen op mogelijke risico’s van doe-het-zelf hypotheekaanvragen. Deze verplichte kennistest is onderdeel van het aanvraag-proces. Blijkt uit deze test dat je onvoldoende op de hoogte bent van de risico’s, dan zullen wij je adviseren de aanvraag niet zonder hulp te doen. Je kunt dan beter de hulp van onze adviseurs inroepen. Dat kost wat meer, maar is beter dan op goed geluk heel veel geld lenen.


Je financiële situatie analyseren

Onderdeel van de hypotheekaanvraag is een analyse van je financiële situatie. Je moet immers weten welk maandbedrag je je kunt veroorloven, omdat dit gekoppeld is aan hoeveel je in totaal kunt lenen. Je vult dus een online formulier in met gegevens over je inkomen, het inkomen van je partner, eventuele schulden of kredieten die je nog moet terugbetalen en andere lasten. Ook krijg je vragen over je bestaande hypotheek, en je huidige en toekomstige woonsituatie. Kortom, alles wat maar relevant kan zijn voor de juiste keuze van een hypotheek.“Vind je het het fijner
om de hypotheek online te regelen
met hulp van onze hypotheekspecialisten?
Dat is uiteraard mogelijk.”
Tijdens het aanvraagproces krijg je een overzicht van hoeveel je maximaal kunt lenen en kun je de hypotheek daadwerkelijk aanvragen bij de door jou gekozen geldverstrekker. Je hebt dit hele proces zélf in de hand. Wij zorgen aan het einde alleen dat jouw aanvraag op de juiste plek terecht komt. Best prettig om te weten: bij ons hoef je niet vooraf te betalen. Je betaalt pas bij de notaris of na finaal akkoord. Helder verhaal toch?


Waarom zelf een hypotheek afsluiten?

De belangrijkste reden om het aanvragen van een hypotheek helemaal zelf te doen is geldbesparing. Veel hypotheekadviseurs vragen al gauw een veelvoud van dat je bij ons betaalt. Zeker als je je eigen financiële situatie goed kent en je weet hoe de hypotheekmarkt in elkaar zit, ben je met ons systeem verzekerd van een inhoudelijk correcte en zeer complete hypotheekaanvraag, waarmee de geldverstrekker snel kan beslissen. Voordelig, makkelijk én snel dus.Extra advies nodig? Dat kan uiteraard.


Het kan natuurlijk ook zijn dat je minder zeker bent over je eigen kennisniveau op het gebied van hypotheken en daarom liever meer steun krijgt van een ervaren hypotheekadviseur. In dat geval kies je niet voor een Execution Only Hypotheek, maar voor een van onze andere pakketten. Er is een optie met zelf aanvragen in combinatie met online advies, en een full service optie, waarbij je echt van het begin tot het einde samen met een eigen professionele hypotheekadviseur het proces doorloopt. Dat is natuurlijk duurder dan Execution Only, maar nog steeds voordeliger dan veel andere – vaak minder ervaren – hypotheekadviseurs.

Jouw mening telt!


Wij doen ontzettend ons best om jou zo goed mogelijk te helpen en zijn dan ook altijd op zoek naar manieren om onze klantenservice te verbeteren. Maar dat kan alleen als jij jouw ervaringen met ons deelt. Aan de hand van jouw opmerkingen kunnen wij onze klantenservice, ons aanbod van verzekerings- en hypotheekproducten en onze website steeds beter aanpassen aan jouw behoeften. Wij stellen het daarom zeer op prijs als je ons jouw beoordeling wilt geven...

Start je hypotheekaanvraag Ik heb een vraag Chat met Lester
Direct advies nodig?