Bespaartip: sluit zelf uw hypotheek af.


Hoe kan ik zelf mijn hypotheek afsluiten?

Uw eigen hypotheek afsluiten is geschikt voor mensen die op het punt staan een huis te kopen of oversluiten en een flinke som geld willen besparen op hoge kosten voor hypotheekadvies.

Wat kost het regelen van een hypotheek via ZelfHypotheekAfsluiten.nl?
In de meeste gevallen betaalt u aan ZelfHypotheekAfsluiten.nl slechts € 490,- bemiddelingskosten van offerte tot notaris.
In sommige situaties kan het voorkomen dat er een bedrag tussen 100 en 175 euro bij komt voor noodzakelijke serviceproviderkosten. Dit bedrag is dan afhankelijk van de benodigde/keuze serviceprovider. Als dit zich in uw situatie voordoet, melden we dit direct en stemmen we dit met u af.

Het wil namelijk niet zeggen dat zo'n hypotheek dan ineens niet interessant zou zijn. Als in deze situatie het afsluiten iets duurder is, maar bijvoorbeeld de rentetarieven interessant zijn, kan het toch interessanter zijn om voor de betreffende hypotheek te kiezen.

We hebben iets meer tijd nodig als u zelfstandige bent. Hiervoor rekenen we een klein bedrag.
Voor zelfstandigen komt er éénmalig 250 euro bij omdat dit ons voor ons wat meer tijd kost. Deze opslag wordt niet in rekening gebracht als u een externe inkomensverklaring aanlevert. We houden niet van kleine lettertjes en daarom houden we deze toelichting ook in normaal leesbaar formaat.

Met de volgende stappen kunt u zelf met de hypotheekaanvraag aan de slag.Als u zelf uw eigen hypotheek wilt afsluiten, moet u goed kunnen inschatten hoe uw situatie er nu én in de toekomst uitziet.

Kunt u alle onderstaande vragen met Ja beantwoorden?
Dan is het afsluiten van uw hypotheek op basis van Execution Only mogelijk een goede keuze.

Hebt u 1 of meer vragen met Nee beantwoordt?
Dan adviseren wij uitdrukkelijk te kiezen voor een hypotheek met hypotheekadvies. De kosten voor hypotheekadvies liggen hoger dan hypotheekbemiddeling zonder advies.


6 Tips om te checken of u uw eigen financiële situatie goed kunt inschatten:


Tip 1: Vraagt u zichzelf als eerste af: "ben ik volledig op de hoogte van de diverse hypotheekvormen en hypotheekmogelijkheden?"

Tip 2: Ben ik volledig op de hoogte van de diverse hypotheekrentes en rentevormen?

Tip 3: Ben ik volledig op de hoogte van de fiscale wetgeving en regels omtrent hypotheken die van toepassing zijn?

Tip 4: Ben ik volledig op de hoogte van de risico's verbonden aan hypotheken en verzekeringen?

Tip 5: Ben ik ervan overtuigd dat mijn hypotheeklast past binnen mijn budget?

Tip 6: Loop ik geen onverantwoord risico als gevolg van de door mij zelf gemaakte of te maken keuze(s)?


Meldt u zich aan en doe de online kennistest. U kunt daarna direct verder met het regelen van de online hypotheekaanvraag.

Start met online regelen


Wanneer alle gegevens volledig zijn ingediend, sturen wij u de documenten toe zodat u ze kunt ondertekenen. De hypotheekaanvraag wordt vervolgens ingediend bij de betreffende hypotheekverstrekker.

De hypotheekaanvraag is ingediend. En nu?
Acceptatie of afkeuring van uw aanvraag vindt plaats door de desbetreffende bank of financiële instelling. Als de door u gemaakte keuze achteraf toch niet aan de verwachtingen voldoet, de beste blijkt te zijn geweest of het meest passend en/of u bent niet volledig en/of tijdig en correct geweest met de aan te leveren documenten, dan kan ZelfHypotheekAfsluiten.nl hiervoor geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.

U bent zelf 100% verantwoordelijk
In de situatie van Execution Only wordt alleen de administratieve afhandeling en bemiddeling verzorgd. Wij benadrukken uitdrukkelijk, dat dit ook zo is bij ZelfHypotheekAfsluiten.nl.
U bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de gemaakte keuzes. Het is immers een door u zelf gemaakte keuze van hypotheek en/of aanvullende producten. Wij hebben u hierbij niet voorzien van enig advies.